Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Louis Vuitton gör kollektion med Jeff Koons – tjuvkika på väskorna här

Väskklassisker i ny design och ett helt nytt monogram – så ser Louis Vuittons designsamarbete med konstnären Jeff Koons ut.

Ett av Jeff Koons verk på Metropolitain museum of Art i New York. Foto: IBLEtt av Jeff Koons verk på Metropolitain museum of Art i New York. Foto: IBLEtt av Jeff Koons verk på Metropolitain museum of Art i New York. Foto: IBL
Ett av Jeff Koons verk på Metropolitain museum of Art i New York. Foto: IBL Foto: © David Cherepuschak / Alamy Stock Photo

Louis Vuitton har tidigare samarbetat med konstnärer som Stephen Sprouse, Yayoi Kusama, Cindy Sherman, Olafur Eliasson och Daniel Buren. Nu är det dags för New York-baserade Jeff Koons att sälla sig till skaran.

Jeff Koons är kanske mest känd för sina ballonghundsskulpturer, och blev 2013 en av världens högst betalda konstnärer när en av hans skulpturer såldes för hisnande 390 miljoner kronor.

För Louis Vuitton har Jeff Koons dekorerat accessoarer och klassiska väskmodeller som Speedy, Keepall och Neverfull med handmålade reproduktioner av kända verk av konstnärer som da Vinci, Titian, Rubens och Van Gogh. På väskorna sitter också ett specialdesignat monogram med Jeff Koons initialer, vilket är unikt då Louis Vuitton aldrig tidigare har låtit göra om sitt klassiska monogram.

Första delen av Jeff Koons kollektion för Louis Vuitton släpps den 28 april, men redan nu kan du tjuvkika på delar av den:

Louis Vuitton x Jeff Koons

LÄS OCKSÅ: Karolina Palmér kompromissar aldrig kärleken till färg: handla hennes konst här