Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxtrend: Nu ska klockan ha färgade ädelstenar

Damernas Världs klockexpert Britta Rossander om den nya trenden inom lyxklockor med färgade ädelstenar. 

Under senaste upplagan av Watches & Wonders , den stora mässa i Genève där klock- och smyckesbranschen samlas och visar upp sina nyheter, kunde Damernas Värld konstatera att det inte bara är juvelhusen som excellerar i färgstenar (flera av de stora varumärkena gör både och klockor och juveler ska sägas). Nu har ädelstenarna även tagit klivet över till klockornas boetter och urtavlor – och många klassiska hus visar att de behärskar hantverket. 

Det är en fingervisning om åt vilket håll trenden rör sig – snart kommer färgade stenar dyka upp även på de mer kommersiella klockorna

Även om dessa klockor är prissatta på ett sätt som gör att de är en ouppnåelig dröm för de flesta så är det här en fingervisning om åt vilket håll trenden rör sig – snart kommer färgade stenar dyka upp även på de mer kommersiella klockorna. Så håll utkik och bli först med det nya. 

Damernas Världs klockexpert Britta Rossander om lyxklockorna som just blivit, just det, ännu lyxigare:

CHOPARD
Juvelklocka med dansande diamanter

Chopards klocka med dansande diamanterChopards klocka med dansande diamanterChopards klocka med dansande diamanter
Chopards klocka med dansande diamanter Foto: OLIVER CURRAT

Caroline Scheufele, kreativ chef för Chopards smycken, är mästare på enastående juvelklockor inspirerade av naturens former. Denna juvelklocka med de berömda dansande diamanterna i boetten har fått blomblad av rosa graderade marquise-slipade safirer  

CARTIER
Le Panthèr blir klocka

Cartiers kännetecken, pantern, vilar på denna skönhet till klocka.Cartiers kännetecken, pantern, vilar på denna skönhet till klocka.Cartiers kännetecken, pantern, vilar på denna skönhet till klocka.
Cartiers kännetecken, pantern, vilar på denna skönhet till klocka. Foto: VINCENT DE LA FAILLE / VINCENT DE LA FAILLE © CARTIER CCS

 

Cartiers chef över klockavdelningen sedan ett par år, Marie-Laure Cérède, för skickligt Le Panthèrs arv vidare på juvelsidan i nya eleganta och djärva utföranden. I år är ädelstenarna kombinerade med långa stråk av emalj i olika blå toner.   

OMEGA
Simvänlig klocka med ädelstenar

Seamaster Aqua Terra med diamanter och rubiner.Seamaster Aqua Terra med diamanter och rubiner.Seamaster Aqua Terra med diamanter och rubiner.
Seamaster Aqua Terra med diamanter och rubiner. Foto: Omega

Omega som är världsberömt för specialanpassade ”verktygsklockor” har en mycket framgångsrik damsida med sportiga klockor dekorerade med ädla stenar. Den senaste Seamaster Aqua Terra med diamanter och rubiner på rosa urtavla är vattentät till 150 meter vilket gör att det är helt okej att ta en simtur med detta tidmätande smycke.

BREITLING
Urfin klocka med regnbågssättning

Bretiling Chronomat South Sea i regnbågens färger.Bretiling Chronomat South Sea i regnbågens färger.Bretiling Chronomat South Sea i regnbågens färger.
Bretiling Chronomat South Sea i regnbågens färger.

Olika typer av så kallade regnbågssättning med färgade stenar är vackert. Breitling, som i grunden är ett väldigt manligt märke, har under sin nya vd Georges Kern tagit steget till att omfamna kvinnliga handleder på ett framgångsrikt sätt. Nya Chronomat South Sea har boettring med färgstenar i ett par olika versioner. Denna med blekt kopparfärgad tavla och matchande band har ring med rosa-gula-orange-cerise stenar. 

PIAGET
Klocka redo att stå i strålkastarljuset

Piaget, med sin nya Limelight Gala,Piaget, med sin nya Limelight Gala,Piaget, med sin nya Limelight Gala,
Piaget, med sin nya Limelight Gala,

Piaget, med sin nya Limelight Gala, visar prov på mästerligt juvelerararbete med graderad full regnbågssättning med tavla och band i helguld bearbetat à la 1960-tal.

BVLGARI
Klockorna med ”extra allt”

Ur-manschett i guld helt  överhöljd med diamanter och ädelstenar från BvlgariUr-manschett i guld helt  överhöljd med diamanter och ädelstenar från BvlgariUr-manschett i guld helt  överhöljd med diamanter och ädelstenar från Bvlgari
Ur-manschett i guld helt överhöljd med diamanter och ädelstenar från Bvlgari Foto: Bvlgari

Bvlgari har aldrig varit rädda för att göra smycken med ”extra allt”. Deras unika manschett i guld är överhöljd med diamanter och ädelstenar och under en av dem sitter en urtavla med minimala visare. 

Ny klocka i Bvlgari Coctail-serie.Ny klocka i Bvlgari Coctail-serie.Ny klocka i Bvlgari Coctail-serie.
Ny klocka i Bvlgari Coctail-serie. Foto: Bvlgari

Bvlgari har även gjort en fortsättning för handleden i sin oerhört populära serie Cocktail. Denna gång med en klocka med stora stenar fästa utanför boettringen som en grandios gloria eller krans av blomblad i färg. 

LÄS ÄVEN Experten: Vad du ska veta innan du köper en lyxklocka