Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Madeleine på besök i Sverige i somras i klädd rosa jacka från Red Valentino och sitt Love-armband från Cartier.
Prinsessan Madeleine på besök i Sverige i somras i klädd rosa jacka från Red Valentino och sitt Love-armband från Cartier.
Prinsessan Madeleine på besök i Sverige i somras i klädd rosa jacka från Red Valentino och sitt Love-armband från Cartier.
Prinsessan Madeleine på besök i Sverige i somras i klädd rosa jacka från Red Valentino och sitt Love-armband från Cartier. Foto: TT/Cartier

Madeleine, Meghan och Mary … Cartiers kärleksarmband förenar kungligheter

Kronjuveler i all ära – men frågan är om det finns ett mer kungligt armband än det som skruvas fast med skruvmejsel och älskas av alla från drottning Silvia till Meghan Markle?

1969 är ett mytomspunnet år. Det var då Apollo 11 landade på månen, då arrangerades Woodstockfestivalen och då protesterade John Lennon och Yoko Ono mot Vietnamkriget från en hotellsäng.

Smycket visar hur det vardagliga kan bli något väldigt dyrbart

1969 är också året då en av smyckesvärldens mest ikoniska styles skapas och ges till 20 av dåtidens hetaste par - bland dem Elizabeth Taylor och Richard Burton, Ali MacGraw och Steve McQueen samt Sophia Loren och Carlo Ponti. Love Bracelet skapas för Cartier av Aldo Cipullo som en kärlekssymbol för både män och kvinnor. Med armbandet medföljer en liten skruvmejsel som används för att ”låsa fast” armbandet på två älskandes handleder, som en lite flottare – och friare – handboja.

Mary på Stockholmsbesök med Love Bracelet runt armen. Foto: Nieboer / ddp/Stella Pictures

Smycket skapades faktiskt inte i Paris, utan i New York. 

– Jag tycker smycket verkligen uttrycker New York vid den tiden, men det är ändå så tidlöst att det är lika relevant i dag. Det talar verkligen till både kvinnor och män från alla generationer, och än i dag är det en av våra bestsellers, säger Carters Bruno Carraz (President Latin America & Caribbean).

Love bracelet är i sitt orginalutförande i gult guld och kostar 77 500 kr – men då medföljer skruvmejsel. I dag finns både minde och mer kostsamma varianter i olika metaller, och det finns även varianter med diamanter. 

Love bracelet attraherar kungligheter i alla åldrar 

Love bracelet attraherar en mängd kungligheter. Kvinnor som våra egna drottning Silvia och prinsessan Madeleine gör sällskap med Danmarks kronprinsessa Mary, och grekiska kronprinsessan Marie-Chantal i Love-klubben. 

Nästa smycke Aldo Cipullo skapar för Cartier är armbandet Just un Clou (som bland annat bärs av brittiska prinsessan Beatrice, och även Megan Markle). När Love leker med skruvar som motiv så är det nu en spik som får agera inspiration.

Just un clou från Cartier i gult guld kostar 84 000 kr. Foto: Cartier

– Båda dessa smycken visar hur det vardagliga kan bli något väldigt dyrbart, och båda tycker vi signalerar energi och kreativitet, säger Bruno Carraz.

En känsla som får modeintresserade kvinnor världen över att fortfarande drömma om, och köpa, dessa två Cartier-klassiker och styla dem på personliga sätt.

Kungligheter som bär Love Bracelet från Cartier

Meghan Markle har ett Love Bracelet från Cartier. Foto: Erik Pendzich / Alamy Stock Photo / https://www.alamy.com
Kronprinsessan Mary av Danmark är en av många kungligheter som älskar Cartiers Love Bracelet. Foto: NTB Scanpix / Alamy Stock Photo / https://www.alamy.com
Madeleine på sverigebesök i sitt Love Bracelet från Cartier. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Drottning Silvia, med sitt Love bracelet runt armen, and Carl-Henrik Heldin på Nobelfesten 2019. Hon sägs ha fått den i kärleksgåva av sin man kungen. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Beatrice Borromeo, gift med prins Pierre Casiraghi av Monaco under F1 Grand Prix i Monaco med sitt favoritarmband runt armen. Foto: Piovanotto Marco / ddp
Marie-Chantal av Grekland är ägare av ett Love Bracelet. Foto: Greek photonews / Alamy Stock Photo / https://www.alamy.com

LÄS ÄVEN Cartiers husdjur är leoparden: Här är anledningen

LÄS ÄVEN Klä dig som Madeleine – prinsessplagg som du kan köpa

LÄS ÄVEN Cartiers storslagna fest: det bästa från röda mattan