Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Weronika Bela

Malin Andrén från By Malina om plagget som alla måste ha i garderoben

Malin Andrén startade By Malina för att fylla ett tomrum hon tyckte fanns i mode-Sverige. Resultatet blev unika klänningar för fest och bröllop i starka färger och mönster, av bra material och till resonabla priser. År 2018 vann hon Guldknappen. 

Vilket är ditt favoritplagg för våren ur din egen kollektion?

– Jag älskar vår sköna pyjamasskjorta som jag bär här. Det är fjärde säsongen vi säljer den, och den har nästan blivit en klassiker. Sedan är jag stolt över vår Organic cotton denim collection, som vi producerar i Italien. De plaggen är under- bara, så de kommer jag leva i.

LÄS ÄVEN: Ida Sjöstedt: ”Mitt bästa stilråd är att hitta en vardagsuniform”

Vad är inspirationen bakom vårkollektionen?

– Vi kallar den Escape stories. Vi har inspirerats av kvinnan som lämnar storstaden för ett liv på resande fot – dit hon kommer är hennes hem. Hon flyr från sina problem och sin oro och lever för dagen. Kollektionen passar lika bra i storstaden som på semestern.

By Malinas Malin Andrén: Klänningen blir ett nyckelplagg 2020

Vad hoppas du att vi kommer se mer av under modeåret 2020?

– Mönster, hållbara material och axlar. Jag tror att klänningen kommer att bli ett nyckelplagg, den smyger sig in i vardagsgarderoben mer och mer. 

LÄS ÄVEN: Vårskor 2020 – säsongens största trender (och så bär du dem!)

Ditt bästa stilråd?

– Jag tycker att man alltid är snygg i en svart kavaj. Det är något som måste finnas i allas garderob. För mig som gillar mönster kan den tona ner och ge en outfit den perfekta balansen. Över en mönstrad klänning eller sidenskjorta, till en kjol, med bälte... en svart kavaj ger oändliga styling-möjligheter, och man känner sig klädd.