Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Män inspirerar Rodebjer i höst

Skjortkragar och arkivbox-väskor är tongivande för svenska Carin Rodebjers höstkollektion 2012, som är inspirerad av män. Män, män, män. Och inte vilka män som helst. Som inspiration nämns både konstnärer och läskiga filmkaraktärer. För Damernas.se berättar Carin mer ...

Vad heter höstens kollektion?- Dress up in you, säger Carin Rodebjer. 

Vad har du inspirerats av när du skapat kollektionen?- Jag har låtit mig inspireras av män. Valt att kliva in i en annan värld, och inspireras av fantastiska män. Hela manligheten har agerat min palett. Starka män som Sean Michel Basquiat och Patrick Bateman i filmen "American psyko". Trots att jag har inspirerats av män så är det en livlig och väldigt feminin kollektion. 

Hur syns dessa män i kollektionen?- Detaljer som skjortkragar, överdimensionerade fickor och knappar. Inte andogyn, utan det är en kollektion trogen Rodebjer. Skjortan har stått som bas i kollektionen, tillsammans med skjortkragen, överdimentionerade fickor och knappöppningar. 

Finns det några nyheter i höstens kollektion?- Accessoarerna. Jag är speciellt nöjd med dem. Jag har till exempel gjort en väska som är inspirerad av arkivboxar. Jag har mixat fest med organisation kan man säga. Det torra maskulina med det lekfulla. 

Finns det något plagg eller någon detalj ur kollektionen som du gillar extra mycket?- Jag är extremt kär tygerna. Kapporna görs på samma fabrik som Armanis kläder och är otroligt välskräddade. Plaggen är hårda på utsidan och mjuka på insidan, precis så som människan ofta är ...

Se hela höstkollektionen från Rodebjer här. 

Foto: Kristian Löveborg