Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Manolo Blahniks skodesign blir bok

Under fyra decennier har modeskaparen Manolo Blahnik förtrollat världens sko- och modenördar med sin originella, stilfulla och ofta färgglada skodesign. Den som inte kände till den London-baserade formgivaren tidigare, fick sig en lektion genom tv-serien "Sex and the city". Seriens huvudkaraktär Carrie Bradshaw är nämligen besatt av Manolo Blahniks skor.

Men Blahniks kostar. Den som inte har råd att köpa hans skor kan nu trösta sig med en bok som samlar över 130 av modeskaparens färgglada skisser. "Manolo's new shoes" heter boken, som ger en fascinerande skymt av modeskaparens kreativa sinne. En liknande bok har getts ut tidigare, men den nya innehåller mer.

Skisserna är sorterade efter teman, som uttrycker Manolo Blahniks olika inspirationskällor,  exempelvis Afrika, arkitektur, botanik, Ryssland och urban livsstil. Bokens inledning är skriven av Manolo Blahnik själv, tillsammans med flera andra tunga namn från modevärlden. Bland andra Suzy Menkes, moderedaktör på International Herald Tribune, och Grace Coddington, kreativt ansvarig på amerikanska Vogue.

"Manolo's new shoes" ges ut av Thames & Hudson, och boken finns nu i flera svenska bokhandlar. Något att sätta på önskelistan till jul måhända?

Rebecka Ljung