Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hollywoodstjärnan Marilyn Monroe har återuppstått i digital tappning och bär några av dagens hetaste designers på bilderna.
Hollywoodstjärnan Marilyn Monroe har återuppstått i digital tappning och bär några av dagens hetaste designers på bilderna.
Hollywoodstjärnan Marilyn Monroe har återuppstått i digital tappning och bär några av dagens hetaste designers på bilderna.
Hollywoodstjärnan Marilyn Monroe har återuppstått i digital tappning och bär några av dagens hetaste designers på bilderna. Foto: CR Fashion Book China instagram / Foto: An Le

Marilyn Monroe på hetaste modeomslaget – 60 år efter sin död

2022 står ikonen Marilyn Monroe återigen i centrum. Nu har stjärnan fått nytt digitalt liv på modemagasinet CR Fashion Books omslag och bär några av dagens hetaste designermärken.

Hollywoodstjärnan Marilyn Monroe och hennes öde verkar aldrig upphöra att fascinera – som person, skådespelare och stilikon. Från ännu en skildring av Hollywood-stjärnans liv i kommande Netflix-filmen Blonde med Ana de Armas i huvudrollen till när Kim Kardashian nyligen dök upp iklädd Marilyn Monroes ikoniska ”Happy Birthday, Mr. President”-klänning på Met-galan, som skräddarsyddes till skådespelerskan 1962. Och nu har ett av världens hetaste modemagasin, CR Fashion Book China, satt Marilyn på omslaget 60 år efter sin död. Modebilderna är digitalt omarbetade och Hollywoodstjärnan är stylad i några av dagens hetaste designermärken.

Kim Kardashian bar Marilyn Monroes klänning på röda mattan under årets MET-gala. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Totalt skapade modemagasinet åtta looks för den omarbetade versionen av Marilyn, som ses bära kreationer från Miu Miu, Fendi, Balenciaga, Thom Browne, Balmain och David Koma, förutom plagg från de digitala modehusen Auroboros och Tribute Brand.

https://www.instagram.com/p/CfFSQ9yLw0F/?utm_source=ig_web_copy_link

Trender kommer och går, men Monroe – och det hon stod för – kommer alltid att vara ikoniskt enligt CR Fashion Books kreativa chef Carine Roitfeld.

– Få kulturpersonligheter har varit mer vördade för sin skönhet och elegans än Marilyn Monroe”, säger Carine Roitfeld till Hypebae och fortsätter: 

– Hon är en drömomslagsstjärna för alla moderedaktörer och någon som jag alltid har beundrat för att hon var en banbrytare i att skapa ett fängslande personligt varumärke som sträckte sig bortom hennes arbete. Detta är en viktig aspekt för flesta kändisar i dag, men Marilyn var en av de första som gjorde det. Jag tog mig an den unika utmaningen att föreställa mig en modern fotografering för en så klassisk stjärna. Looken som jag gjorde med Gaultier har några av mina favoritdesigners som arbetar i dag – eftersom Marilyn alltid har varit känd som en trendsättare – samtidigt som de förkroppsligar hennes tidlösa elegans och känsla av egenmakt.

Monroes återkomst sammanfaller även med releasen av Andrew Dominiks biopic på Netflix som väntas ha premiär i höst, med Ana de Armas i rollen som Marilyn.  

https://www.instagram.com/p/Ce6jwfTlRv7/?utm_source=ig_web_copy_link
Marilyn Monroe fotograferad 1957. Hennes tidlösa stil och glamorösa look inspirerar än idag. Foto: RICHARD AVEDON / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

 

LÄS MER: Met-galan 2022: Bäst klädda stjärnorna på röda mattan

LÄS MER: Chanel No. 5 över 100 år: Marilyn älskade den, gör du också det?