Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Martina Bonnier avslöjar sina modeveckan-favoriter

Förra veckans modevecka i Stockholm lämnade efter sig underbara trender, nya designfavoriter och imponerande kreationer. För att inte tala om fantastisk streetstyle. Nyfikna som vi på DV är så har vi tagit reda på vilka visningar, plagg, accessoarer och stilfulla besökare som fallit mode-Sverige i smaken.
Först ut att sammanfatta modeveckans toppar är DV:s egen chefredaktör och modechef, Martina Bonnier.  

Vilken visning var din absoluta favorit – och varför?– Det är väldigt svårt att svara på vilken modevisning som var bäst eftersom bredden i svenskt mode numera är så stor. Men Hernandez Cornet gillade jag för det moderna uttrycket, Hope för den konstnärliga elegansen, Maria Nordström för den unga experimentella tanken, Ida Sjöstedt var sött och roligt och Fadi el Khoury – oändligt vackert!

Vilken stil kommer du att inspireras av mest våren 2013?– Stilmässigt tycker jag Altewai.samoe och Hernandez Cornet är intressant och nytt.

Vilket plagg eller accessoar kommer med högsta sannolikhet hamna i din garderob?– Accessoar, hmm, då måste det bli Carin Westers mjuka väskor och lackade sleifskor samt ett halsband från Maria Nilsdotter som ser ut som en stadssilhuett.

Vilka var de stora snackisarna under modeveckan?– Snackisen var hur snygg Kronprinsessan Victoria var. Under öppningen av modeveckan var hon klädd i en klänning från Fadi el Khoury och senare – under Polarpriset – hade hon på sig en kreation av Altewai.Samoe. Heja Tina Törnqvist, hennes kammarfru/stylist, som förstått värdet i att hon bär ungt svenskt mode. 

Vem var – enligt dig – bäst klädd under modeveckan?Lisa Corneliusson och Columbine. Och bland herrarna: DV:s Robert Nordberg