Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Martina väljer

Svenskt ekomode med hög modegrad, tuff bikerestetik och glamourösa svandunstofflor känns extra lockande i höst.

AV: Martina Bonnier1. SVENSK MILJÖFÖREGÅNGARE När ekologisk medvetenhet är rätt på 2000-talet innebär det att designern inte gjort avkall på modegraden. Därför vill jag uppmärksamma Camilla Norrbacks  fina insats. Den vackra långklänningen av miljövänlig sojafiber, 1999 kr, har allt som behövs för att väcka habegär. Sojafiber kallas även vegetabilisk kashmir och har 16 essentiella aminosyror som gör materialet såväl bekvämt som nyttigt för huden.

2. TRENDIG BIKERVÄST Modevärldens kärlek till olika varianter av bikerjackan fortsätter. Bikervästen med fuskpälsdetaljer vill jag gärna komplettera höstgarderoben med, 2999 kr, från Gestuz. 

3. KLOCKREN KLASSIKER För tio år sedan lanserade Chanel sin klockmodell J12 av keramik som blev en omedelbar succé. Bland de ikonobjekt som definierar 2000-talets första decennium har J12 en självklar plats. Nu lanseras nästa generations klockor, J12 Marine är ett dykarur av keramik och stål, 35000 kr, och färgkombinationen svart och marinblått känns klockren.

4. DUSCHLYX Peelingcrèmen med doft av pistache får mig att längta till duschen. Skrubbandet blir en ren fröjd och doften är subtilt beroendeframkallande. Crème de Pistache Scrub, 460 kr, från Laura Mercier.

5.HOLLYWOODDRÖMMAR Svandunstofflor av satin är kvinnlig glamour på hög nivå. Agent Provocateur har klassikerna att, i bästa Hollywoodstil, sängkammarglida i, kostar 2030kr.