Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matthew Williamson designar lyxväskor

Det lyxiga smyckesmärket Bulgari  har slagit sig samman med den brittiska designern Matthew Williamson  för ett designprojekt.
Men det är inte smycken som designern, som nu även ska släppa en budgetlinje, har designat, utan en kollektion med exklusiva väskor. 

Valet av designer föll på Matthew Williamson för hans "sinne för färg och design", något som verkligen genomsyrar kollektionen.

Kalejdoskop-mönster, och klara, Matthew Williamson-ish toner som smaragdgrönt, kornblått och ceriserosa, genomsyrar kollektionen som innehåller hobo-väskor, kuvertväskor, axelbandsväskor och plånböcker. 

Väskorna är gjorda i kalvskinn, och bär detaljer som diamantlikande lås i ljust guld och tunna kedjor som är inspirerade av serpentinformer, som ofta förkommer i Bulgaris deisgn.
De boxformade, vintageinspirerade väskorna, så kallade minaudières, är en homage till de tidiga aftonväskorna som Bulgari designade under tidigt 1950-tal. 

Detta är Bulgaris första samarbetskollektion med en extern designer, och kollektionen avser säsongen våren och sommaren 2011.