Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mayla hämtar inspiration från Greta Garbo

Med enhatt på sned tar märket Mayla sig an en av Sveriges stora ikoner, Greta Garbo. Marlene Abraham, som står bakom Mayla, återkommer ständigt till tidsperioden mellan 1920-1940-tal, och för hösten 2012 är det den långa silhuetten som regerar. 

Vad har du inspirerats av?- Greta Garbo och en moody och ganska mörk approch. Förra säsongen inspirerades jag av The Great Gatsby, och den här säsongen har jag trängt djupare ner i tidsperioden 1920-1930-1940-tal, säger Marlene Abraham, som står bakom märket Mayla. Varför återkommer du till denna tidsepok?- Jag älskar retro och det återkommer alltid i någon form i mina kollektioner. Du träffade ju helt rätt med din Gatsy-kollektion för våren, en hel modevärld hade ju tittat åt exakt samma håll. Vad tror du om dina chanser att träffa rätt igen?- Jag hoppas så klart, men det känns viktigt och rätt att utgå från en svensk ikon som inspiration. Hur syns Greta Garbo i kollektionen?- Det är en moody kollektion, en mörk känsla, klassisk i sin stil. Greta Garbos långa silhuett syns i långa klänningar och kappor, kashmir wool coats och trendchcoats. Hon syns också i några klänningar, med låg midja. Vad är nytt för säsongen?- Kapporna och kavajerna är nya för Mayla. Jag har utvecklat kollektionen och gjort den bredare. Skulle vilja göra fler väskor.  En väskmodell som vi presenterar denna säosong är Garbo-väskan som har en enkel och modern form. Hur ser framtiden ut? - Ambitionen är att göra skor som kompletterar linjen.
Har du någon favorit ur kollektionen?- En klänning som heter Adele. Jag skulle kunna leva i den. Den är väldigt enkel, rak, mörkblå med dragkedja i ryggen. 

Se hela höstkollektionen från Mayla här: Mayla AW12