Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Meghan Markle har brutit mot kunglig etikett flera gånger.Meghan Markle har brutit mot kunglig etikett flera gånger.Meghan Markle har brutit mot kunglig etikett flera gånger.
Meghan Markle har brutit mot kunglig etikett flera gånger. Foto: Mark Stewart / CAMERA PRESS

4 gånger Meghan Markle har brutit mot kunglig etikett

Meghan Markle bröt tidigt mot en klassisk moderegel som drottning Elizabeth hållit hårt på sedan länge. Och det var inte heller första gången som hertiginnan struntat i gamla förlegade bestämmelser när det kommer till stil. Här är fyra gånger som Meghan Markle banat sin egen väg i kungahuset. 

Den brittiska hertiginnan Meghan Markle har på kort tid blivit synonym med stil och en sann ikon som ständigt inspirerar med sina modeval. Men eftersom hon kommer från en mer avslappnad bakgrund i Kalifornien så kan det ibland sticka lite i ögonen på rojalister – och faktum är att den blivande mamman nyss bröt mot en av kungahusets moderegler. Det var under British Fashion Awards som hertiginnan dök upp för att dela ut det prestigefyllda British Womenswear Designer of the Year-priset till Clare Waight Keller, designern bakom Meghans välkända brudklänning från Givenchy, i ett "annorlunda" val av nagellack.

LÄS OCKSÅ: Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!)

Det är sedan länge känt att drottning Elizabeth föredrar en neutral färg på nagellack – och helst ska det vara en rosa-beige eller genomskinlig ton. Kungligheter som Kate Middleton och prinsessan Eugenie har aldrig brutit med det uttalade protokollet och tidigare har Meghan Markle varit trogen de föredragna nyanserna.

Här syns Meghan Markle med maken prins Harry på prinsessan Eugenies bröllop bärandes en neutral färg på nagellacket.Här syns Meghan Markle med maken prins Harry på prinsessan Eugenies bröllop bärandes en neutral färg på nagellacket.Här syns Meghan Markle med maken prins Harry på prinsessan Eugenies bröllop bärandes en neutral färg på nagellacket.
Här syns Meghan Markle med maken prins Harry på prinsessan Eugenies bröllop bärandes en neutral färg på nagellacket. Foto: i-Images / Polaris/ IBL

Drottning Elizabeths favorit ryktas vara i nyansen Ballet slippers från ikoniska Essie – och det är samma nagellack som prinsessan Eugenie bar på sitt bröllop i oktober 2018.

Vilken nyans valde då Meghan att bära på galan? Jo, en djärv svart nyans som sticker ut i jämförelse med vad andra kungligheter brukar bära. Givetvis tänkte hertiginnan säkert bara moderiktigt eftersom naglarna matchar hennes svarta one shoulder-klänning från Givenchy. Lika moderiktigt som alltid – och hennes bröllopsklänning kommer för alltid vara synonym med oklanderlig stil.

LÄS OCKSÅ: Meghan Markles billiga skönhetsprodukt hon alltid har i handväskan

https://www.instagram.com/p/BrORbuWlhcN/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

 

Även om det inte är uttalat förbjudet att bära andra färger än de neutrala så är det väldigt ovanligt att se. Det här var dessutom inte Meghan Markles första faux pas när det kommer till de strikta modereglerna från det brittiska kungahuset.

LÄS ÄVEN: Stilikonen Meghan Markles 15 bästa looks – klassiskt och tidlöst

3 gånger Meghan Markle har brutit mot kungahusets moderegler

Meghan Markle är verkligen en ikon av vår tid. Hon går sin egen väg och ifråsätter, enligt People, alltid varför "saker måste vara på ett redan förbestämt vis". En sann power-kvinna som inspirerar med sitt modiga mode.

LÄS OCKSÅ: Meghan Markles hudterapeut: Produkten du måste använda varje dag

1. Bar klänning med korta ärmar vid Elizabeths födelsedagsceremoni

I juni bar Markle en klänning utan ärmar när hon gjorde sin kungliga debut vid drottning Elizabeths födelsedagsceremoni Trooping the Colour. I jämförelse har Kate Middleton vid samma ceremoni enbart burit klänningar med ärmar sedan 2011 – och prinsessan Diana bar aldrig klänningar med korta ärmar när drottning Elizabeths födelsedag firades. Ett modigt – och moderiktigt – val av Meghan.

Kate Middleton i en pastellblå klänning med ärmar från Alexander McQueen – och Meghan Markle i en banbrytande och skräddarsydd ljusrosa klänning utan ärmar från Carolina Herrera.Kate Middleton i en pastellblå klänning med ärmar från Alexander McQueen – och Meghan Markle i en banbrytande och skräddarsydd ljusrosa klänning utan ärmar från Carolina Herrera.Kate Middleton i en pastellblå klänning med ärmar från Alexander McQueen – och Meghan Markle i en banbrytande och skräddarsydd ljusrosa klänning utan ärmar från Carolina Herrera.
Kate Middleton i en pastellblå klänning med ärmar från Alexander McQueen – och Meghan Markle i en banbrytande och skräddarsydd ljusrosa klänning utan ärmar från Carolina Herrera. Foto: James Whatling / MEGA/IBL

2. Går utan strumpbyxor

En annan policy som det brittiska kungahuset har är att alltid synas iklädd strumpbyxor offentligt. Det är inte en officiell regel, men mer av ett starkt råd. Meghan Markle har däremot synts vid officiella sammanhang utan just strumpbyxor. Första gången hon följde regeln var i maj, tre dagar efter hennes bröllop, vid ett firande av prins Charles födelsedag vid Buckingham Palace i London. När hennes förlovning med prins Harry blev officiell så var hon barbent vilket skapade ramaskri bland traditionalister. Men visst såg hon riktigt chic ut!

Meghan Markle med strumpbyxor iklädd en nude klänning från Goat i ullkräpp. Bredvid står hertiginnan Camilla i en mintgrön kreation.Meghan Markle med strumpbyxor iklädd en nude klänning från Goat i ullkräpp. Bredvid står hertiginnan Camilla i en mintgrön kreation.Meghan Markle med strumpbyxor iklädd en nude klänning från Goat i ullkräpp. Bredvid står hertiginnan Camilla i en mintgrön kreation.
Meghan Markle med strumpbyxor iklädd en nude klänning från Goat i ullkräpp. Bredvid står hertiginnan Camilla i en mintgrön kreation. Foto: i-Images / Polaris/ IBL
Meghan Markle med sin äkta man prins Harry klädd i den nu ikoniska vita kappan från Line the Label och vita skor från Aquazzura vid tillkännagivandet av deras förlovning 2017. Och som ni ser – utan strumpbyxor.Meghan Markle med sin äkta man prins Harry klädd i den nu ikoniska vita kappan från Line the Label och vita skor från Aquazzura vid tillkännagivandet av deras förlovning 2017. Och som ni ser – utan strumpbyxor.Meghan Markle med sin äkta man prins Harry klädd i den nu ikoniska vita kappan från Line the Label och vita skor från Aquazzura vid tillkännagivandet av deras förlovning 2017. Och som ni ser – utan strumpbyxor.
Meghan Markle med sin äkta man prins Harry klädd i den nu ikoniska vita kappan från Line the Label och vita skor från Aquazzura vid tillkännagivandet av deras förlovning 2017. Och som ni ser – utan strumpbyxor. Foto: Alpha Photo / Alamy/IBL

3. Går ut med håret uppsatt i en "slarvig knut"

Vid flera tillfällen har Meghan Markle synts i offentliga sammanhang med en håruppsättning som brittisk press kallar för "en slarvig knut". Men visst är det skönt att se en folklig hertiginna? Väldigt relaterbart!

Här syns Meghan Markle med prins Harry vid ett besök på brittiska radiostationen Reprezent i januari med en icke så stram håruppsättning. Kappan är från Smythe.Här syns Meghan Markle med prins Harry vid ett besök på brittiska radiostationen Reprezent i januari med en icke så stram håruppsättning. Kappan är från Smythe.Här syns Meghan Markle med prins Harry vid ett besök på brittiska radiostationen Reprezent i januari med en icke så stram håruppsättning. Kappan är från Smythe.
Här syns Meghan Markle med prins Harry vid ett besök på brittiska radiostationen Reprezent i januari med en icke så stram håruppsättning. Kappan är från Smythe. Foto: Chris Aubrey / Alamy/IBL

Vi hoppas att Meghan fortsätter att gå sin egen väg och att hon kommer att bära fler ikoniska plagg. Så skönt att du är dig själv!

LÄS MER: De 19 mest spektakulära huvudbonaderna på kungliga bröllopet

Inspireras av Meghans ikoniska kläder (köplänkar):

1. Vit trenchcoat från Acne. Läs mer och köp här.

2. Knälång klänning från By Malina. Läs mer och köp här.

3. Svart one shoulder-klänning från Alexander Wang. Läs mer och köp här.