Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Meghan Markle släpper egen klädkollektion med kontorsplagg

Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, har många järn i elden. Nu är hon aktuell med en egen klädkollektion och intäkterna går till välgörenhet.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Hertiginnan av Sussex, 

Meghan Markle, blir gästredaktör för brittiska Vogue. Ett av hennes första drag blev att sätta flera inflytelserika kvinnor på omslaget, bland annat svenska Greta Thunberg, som också blev den yngsta någonsin att fronta modemagasinet. Men stilsäkra Meghan slutar inte jobba med mode efter det – nu står det klart att hon dessutom är aktuell med en alldeles egen klädkollektion.

LÄS ÄVEN: Meghan Markles gravidstil! 7 looks att inspireras av

Tillsammans med Marks & Spencers, John Lewis & Partners, Jigsaw (som svägerskan Kate Middleton jobbade för tidigare) samt designern tillika vännen Misha Nonoo släpper hon en kapselkollektion med kontorskläder till förmån för välgörenhet.

Meghan Markle lanserar kontorskläder.Meghan Markle lanserar kontorskläder.Meghan Markle lanserar kontorskläder.
Meghan Markle lanserar kontorskläder.

För varje plagg som säljs från kollektionen kommer ett identiskt plagg doneras till Smart Works. Välgörenhetsorganisationen, som Meghan jobbar med, har som syfte att hjälpa kvinnor tillbaka till arbetsmarknaden efter en längre arbetslöshet. Hos Smart Work kan man låna kläder att använda till en arbetsintervju, men hertiginnan såg ett problem i upplägget.

”När du besöker Smart Work hittar du rader av kläder, väskor och skor. Ibland kan det dock vara ett rent potpurri av missmatchande storlekar och färger och inte alltid rätt stil. Så för att hjälpa till med det här bad jag Marks & Spencer, John Lewis & Partner, Jigsaw och min vän designern Misha Nonoo om de var villiga att hjälpa till att designa en kapselkollektion med kontorskläder”, säger Meghan Markle i ett uttalande om designsamarbetet.

LÄS ÄVEN: Meghan Markles (billiga!) skönhetsprodukt hon alltid har i väskan

”För att ta idén steget längre gick märkena med på att satsa på en-för-en-modellen: att varje plagg som köps av en kund också doneras till välgörenhet. Det låter oss inte bara vara en del av varandras historia, det påminner oss också om att vi alla är enade i det här tillsammans”, fortsätter hon.

Meghan Markles Vogue-nummer släpps i butik den 2 augusti och hennes klädkollektion lanseras i Storbritannien senare i år.

LÄS ÄVEN: Stilikonen Meghan Markles 15 bästa looks – klassiskt och tidlöst

Foto: TT