Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

Meghan Markles nya stil – djärv i färg för sina sista kungliga framträdanden

Färgstarkt och färgkoordinerat var ledorden för Meghan Markle och prins Harry när de närvarade vid sina tre sista kungliga framträdanden i Storbritannien. 

Beskedet om att hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, och prins Harry tar ett steg tillbaka från sina roller som seniora kungligheter slog ned som en bomb i januari tidigare i år. Paret har spenderat en stor del av sin tid i Kanada sedan dess, men i dagarna dök de upp i Storbritannien för sina sista kungliga framträdanden under de gamla titlarna. Och att döma av parets koordinerade looks, särskilt Meghans färgstarka klänningar, är det kanske början på en ny stilera. Meghan har tidigare burit mycket naturnära och nedtonade färger, men under de senaste dagarnas framträdanden var det inget tvivel om att det var mer djärva och färgstarka looks som hon visade upp.

Att döma av parets koordinerade looks, särskilt Meghans färgstarka klänningar, är det kanske början på en ny stilera.

5 mars: klarblått från Victoria Beckham

Den 5 mars besökte Meghan och Harry Endeavour Fund Awards, en gala som hedrar och samlar in pengar till skadade veteraner. Meghans färgval var som en frisk fläkt i vinterregnet (nästan så vi tål att kalla den för en ”revenge dress” efter all kritik som Meghan fått motta i media under de senaste månaderna). Hon strålade i en klarblå fodralklänning från Victoria Beckham, stylad med marinblå pumps och en Stella McCartney-väska (dubbla poäng för brittisk design!). Prins Harry bar en av sina signaturlooks: blå kostym, denna gång med en klarblå slips, väl matchad med Meghans look.

Meghan Markle i klänning från Victoria Beckham.Meghan Markle i klänning från Victoria Beckham.Meghan Markle i klänning från Victoria Beckham.
Meghan Markle i klänning från Victoria Beckham. Foto: Tim Rooke/Shutterstock / Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without
Det var ett lyckligt och självsäkert par som dök upp framför kamerorna.Det var ett lyckligt och självsäkert par som dök upp framför kamerorna.Det var ett lyckligt och självsäkert par som dök upp framför kamerorna.
Det var ett lyckligt och självsäkert par som dök upp framför kamerorna. Foto: JIRA / Copyright © 2020 BACKGRID UK

LÄS MER: 4 gånger Meghan Markle har brutit mot kunglig etikett 

7 mars: rött från Safiyaa

Den 7 mars tog paret ett ännu djärvare stilval i färgkoordinerade, röda outfits när de besökte musikfestivalen Mountbatten Music Festival. Meghan bar en fotlång, röd klänning med knähög slits från Londonmärket Safiyaa, och till den röda pumps från Aquazzura, röd clutch från Manolo Blahnik och örhängen från Simone Rocha. Prins Harry valde även han rött upptill med en kunglig uniform som signalerar hans rankning som generalkapten för den kungliga marinen. 

Meghan Markle och prins Harry under Mountbatten Music Festival.Meghan Markle och prins Harry under Mountbatten Music Festival.Meghan Markle och prins Harry under Mountbatten Music Festival.
Meghan Markle och prins Harry under Mountbatten Music Festival. Foto: Tim Rooke/Shutterstock / Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without
Meghans klänning från Safiyaa hade en knähög slits och cape över axlarna.Meghans klänning från Safiyaa hade en knähög slits och cape över axlarna.Meghans klänning från Safiyaa hade en knähög slits och cape över axlarna.
Meghans klänning från Safiyaa hade en knähög slits och cape över axlarna. Foto: TRIP / Copyright © 2020 BACKGRID UK

9 mars: grönt från Emilia Wickstead

Under måndagen närvarade paret under sitt slutliga kungliga framträdande, nämligen Commonwealth Day Service i Westminister Abbey. Den som uppmärksammar detaljer kunde se att prins Harrys kostym hade ett innefoder i en identisk grön färg som den gröna klänning som Meghan bar. Meghans klänning, med tillhörande cape, är från Emilia Wickstead och till den bar hon en stilig hatt från William Chambers, en väska från Gabriela Hearst och klackar från Aquazzura. 

Meghan Markle i grön look fån Emilia Wickstead.Meghan Markle i grön look fån Emilia Wickstead.Meghan Markle i grön look fån Emilia Wickstead.
Meghan Markle i grön look fån Emilia Wickstead. Foto: TT / Copyright © 2020 BACKGRID UK
Prins Harrys subtila matchning med Meghans klänning.Prins Harrys subtila matchning med Meghans klänning.Prins Harrys subtila matchning med Meghans klänning.
Prins Harrys subtila matchning med Meghans klänning. Foto: Shutterstock / Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without

Efter måndagens slutliga uppdrag ska Meghan och Harry återvända till Kanada. När de inte längre är seniora kungligheter (övergången börjar 31 mars) kommer de inte kunna motta ekonomisk ersättning för kungliga uppdrag, eller kunna kalla sig för kungliga högheter. Meghan och Harry har meddelat att de vill arbeta med att utveckla sina icke vinstdrivande välgörenhetsorganisationer framöver. Vi ser fram mot att följa dem på deras resa, både personligen och stilmässigt!

LÄS MER: Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!)