Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

MES DAMES höst /vinter 2013

2009 startade Lisa Wikander MES DAMES i Paris och sedan dess har hon designat feminint eleganta kollektioner, alla med varsin musa. Förra säsongen gjorde MES DAMES sin första modevecka och nu var det alltså dags för visning nummer två. I höst/vinterkollektionen 2013 bjuder modemärket på pennkjolar, höga stövlar och byxdressar. Siden blandas med plastmaterial och allt är inspirerat av en mycket spännande kvinna. 

För Damernas.se visar Lisa Wikander upp sin moodboard och berättar historien bakom kollektionen. Detta efter klicket.

Foto: Krisitan LöveborgLisa Wikander, vad är inspirationen bakom ”Under cover”?- Det är ett spiontema i MES DAMES höstkollektion. Jag har återigen använt mig av en musa och denna gång var det Christine Granville. Jag inspirerades även av uniformer från 1940-talet och den portugisiska konstnären Helena Almeidas självporträtt. Berätta mer om din musa Christine Granville, vem var hon?- Hon var en polsk grevinna som pratade perfekt engelska och franska. Hon arbetade som hemlig agent för England och Frankrike under andra världskriget. Hon var väldigt vacker och med kvinnlig charm  och ett övertygande ledarskap lyckades hon utföra de mest våghalsiga uppdragen och blev något av en legend. Hon var även nära vän med Ian Fleming och det sägs att det är hon som inspirerat till karaktären Vesper Lynd i Flemings första roman Casino Royale.

 Vad är nytt från MES DAMES i höst?

- Vi har jobbat mer med detaljer och känslan är lite tuffare den här säsongen. MES DAMES behåller sitt formspråk med den kvinnliga timglasformade silhuetten men lägger till ett boxigt lager utanpå med våra fyrkantiga kappor.

 Finns det något extra tongivande plagg i kollektionen?- Den gröna bouclékappan ramar fint in kollektionens alla delar; de lyxiga materialvalen, blixtlåsen, metalldetaljerna och spelet med det blanka materialet mot det matta. Sen har vi gjort en kleinblå "siren suit" i siden som är en favorit. Den är inspirerad av den byxdress som kvinnorna drog på sig då de snabbt skulle ner i skyddsrummen när bomblarmet ljöd.