Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Michaela Forni släpper kollektion med Flattered – shoppa it-skorna här

Michaela Forni utgick från vad hon saknade i sin egen garderob när hon designade sin sko för Flattered. Vi har tagit pulsen på Michaela om skon som vi tror kommer bli "it" i vår och sommar. Självklart kan du klicka hem ditt par direkt i artikeln!

Bloggare, författare, entreprenör och numer skodesigner. För Michaela Forni har drömmarna aldrig varit för stora. Nu släpper hon sin första skomodell i fyra färger (som du kan köpa direkt här i artikeln) för skomärket Flattered, grundat av Isabella Löwengrip.

Skornas design har inspirerats av sydeuropeiska kvinnor

Vi träffade Michaela och pratade om nya kollektionen, pojkvänner som tar över skogarderoben och framtida drömmar.

Michaela Forni, hur känns det att släppa en helt egen sko?

– Jäkligt mäktigt faktiskt, en dröm som besannas. Det känns extra kul att få släppa just denna typ av sko också. Jag har varit ambassadör för Flattered sedan de startade och kände redan från början att det var ett varumärke jag kan stå bakom. Flattered är ett svenskt märke som har hög fokus på kvalitét. De har litat på min vision till hundra procent och hjälpt mig att göra den så stark som möjligt.

Vad var din vision?

– Jag älskar skor och anser mig vara något av en skoexpert. När jag fick frågan om vad jag ville göra för typ av sko gick jag hem och funderade på vad jag saknade i min egen garderob. Ett par sommarsandaler. Ett par som är chica, bekväma och håller hög kvalitét, inte slit-och-släng som hos budgetkedjorna. Vare sig man vill ha dem en julidag till jobbet eller på semestern vid poolen. Guldamuletten ger mig havskänslor, så jag har också fått en hel del inspiration från medelhavet. Och av sydeuropeiska kvinnor – de klär sig alltid rätt för rätt tillfälle!

Hur har processen varit?

– Otroligt rolig, men även svår. Skor har man, till skillnad från andra plagg, väldigt höga krav på. De måste vara komfortabla och passa olika typer av fötter, men även vara snygga. Modellen vi tagit fram görs för hand i Spanien och jag är extremt nöjd med slutresultatet.

Har tagit hjälp av bloggläsarna

Michaela berättar att hon har bollat mycket med sina läsare, som fick välja en av färgerna på skorna. Nedan beskriver Michaela tanken bakom varje färg:

Den gula färgen togs fram med mina läsare. Det stod mellan gul och röd och nu i efterhand känns den gula färgen självklar, så jag är nöjd med deras val

Klicka på produkterna eller plusset i bild för att handla. Utcheckning sker med Klarna.

Beige valde vi för att jag blev kär i kulören vi hittade. Det är den snyggaste färgen jag har sett!

Klicka på plusset i bild för att handla. Utcheckning sker med Klarna.

Jag älskar svart, det är alltid ett säkert och stilrent kort. Jag tycker att det alltid ska finnas ett svart alternativ.
En rosa sko var självklart för att det är en favoritfärg. Den här gammelrosa tonen är så jäkla snygg, speciellt till solbruna fötter.

Klicka på plusset i bild för att handla. Utcheckning sker med Klarna.

Hur stylar du dina skor?

– De funkar överallt så länge det är varmt nog. Till vardags med ett par vanliga jeans och en vit skjorta. Till midsommarfesten, middagen eller semestern med knä- eller hellånga klänningar. Jag hade själv skorna till en grön, magisk klänning på lanseringen.

Michaela Forni i sina egendesignade Flattered-sandaler. Klicka på plusset i bild för att handla.Michaela Forni i sina egendesignade Flattered-sandaler. Klicka på plusset i bild för att handla.Michaela Forni i sina egendesignade Flattered-sandaler. Klicka på plusset i bild för att handla.
Michaela Forni i sina egendesignade Flattered-sandaler. Klicka på plusset i bild för att handla.

Hur många par skor har du hemma?

– Tyvärr måste jag dela med mig av min skogarderob till min sambo, haha. Som dessutom har extremt stora fötter. Så jag har runt 50 par, men då har jag bantat från 150-200 par innan jag träffade min sambo.

Sist men inte minst, vad är nästa dröm?

– Jag vill absolut göra fler skor i framtiden. Min dröm har alltid varit att få jobba kreativt. Så att nu behöver jag backa, få perspektiv och bara njuta av det hela. Vad framtiden väntar – det får vi se.