Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minimarket har lärt sig att trolla

Spektakulär show är bara förnamnet. När Minimarket visade upp sin höstkollektion under onsdagen stod skådespelerskan Rossy de Palma och illusionisten Jewels Good på scen och trollade. Mellan tricken kom modeller ut på catwalken och visade en ny typ av Minimarket-plagg.
Vad var det som hände egentligen? Damernas.se får en pratstund med en av Minimarket-systrarna, Sofie Elvestedt

Vad heter höstens kollektion?- "How to bend a fork!, säger Sofie Elvestedt. 

Vad an detta?- Vi har inspirerats av magi och illusioner för höstens kollektion. 

Varför inspirerar detta just nu?- Vi jobbar alltid med tydliga teman, och varje gång vill vi veta mer och grottar ner oss totalt. Nu var vi sugna på detta tema och har lärt oss jättemycket. 

Kan ni trolla nu?- Ja, vi kan göra lådillustioner och trolla fram och trolla bort saker. 

Vad trollar ni fram i höst då?- Vi trollar fram en dämpad färgskala med okra, rostrött och stark skogsgrönt. Det är lika mycket färg som tidigare, men en annan färgskala. Vi presenterar även silverpaljetter och tre prints. Ett sparkelprint som kommer i två färger, ett dropprint och även ormskinnsimitation som bland annat syns på skor och en kappa.

Vad ser vi för nyheter hos Minimarket till hösten?- Massa roliga grejer. Förutom den dovare färgskalan, så har vi bytt silhuett. Tidigare har vi jobbat mycket med kokong-siluetten, men nu är det dags att byta till en lång, A-linjeformad silhuett. Vi har dessutom tagit fram en ny klack, en smal klack. Vi har ju gjort mycket kilklackar förut, mycket på grund av att vi inte hittat någon smal klack som vi gillar. Tills nu. 

Är det svårt att samsas en ny riktning när det finns tre viljor?- Ja det är svårt. Vi tycker väldigt olika, så vi har valt att jobba med olika ansvarsområden. Klart att vi diskuterar för att hitta en gemensam linje, men det är alltid den som äger området som har sista ordet. Och de måste få vara så, även om vi så klart försöker dra nytta av varandras olikheter. 

Hur kommer det sig att ni byter silhuett just nu?- Vi har blivit äldre, vilket framförallt syns i längderna, de dämpade färgerna och den A-linjeformade silhuetten. 

Finns det något plagg i kollektionen som ligger dig särskilt varmt om hjärtat?- Jag är väldigt förtjust i printsen och jag älskar paljettkavajen. Den är slapp och tjusig på samma gång. Ett perfekt plagg som funkar på jobbet och som man kan ta med sig på festen. Den kommer jag att använda mycket. 

Se hela höstkollektionen från Minimarket här: Minimarket AW12

Foto: Kristian Löveborg