Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Miss Li berättar om designsamarbetet med Indiska

På onsdag släpps Miss Li:s designsamarbete med Indiska och Water Aid, en vintageinspirerad kollektion med starka färger, blommor och läckra spetsar. 

– Kollektionen är inspirerad av vintage och jag vill att den ska ligga precis i gränslandet mellan 60- och 70-tal. Vi ville använda oss av starka, klara färger, och blommiga mönster, så att det skulle kännas att kollektionen kom från mig. Vi märkte ganska tidigt att vi ville ha med en grön hatt och att den gröna nyansen skulle vara tydlig i kollektionen. Det har vi kompletterat med guld och svart för att även få med en mer nedtonad färgskala, berättar Miss Li.Kan du berätta lite om din stil?– Jag är inte så mycket för trender men älskar att uttrycka mig med kläder. I min garderob finns det främst 60- och 70-talsinspirerade kläder. Jag älskar musikdokumentärer från den tiden och det har säkert präglat min stil. 

Hur gick arbetet med kollektionen till?– Till vårt första möte tog jag med mig en väska fullproppad av mina kläder, då det var min egen garderob som skulle ligga till grund för kollektionen. Det var i början av februari och sedan har det bara rullat på.  Min kollektion sticker ut från Indiskas typiska stil så jag tycker att det är jättekul att de lät mig påverka kollektionen så mycket! 

Vad består kollektionen av?– Främst av klänningar, i min garderob finns knappt byxor och toppar, så därför var det naturligt att plaggen i kollektionen blev klänningar, och så en kimono. Till stilen är kollektionen vintageinspirerad.

Foto: highres

Brukar du själv köpa nya kläder?– Säkert är 80 procent av min garderob vintage, men jag handlar också nytt.  Många har hört av sig till mig och frågat var jag köpt mina kläder och ibland får jag uppfattningen att alla inte gillar att köpa vintage. Nu får de som vill köpa oanvända plagg också möjligheten att köpa något som jag bär. 

– Med i samarbetet är även Water aid, och jag tycker att det är en så bra grej. I Sverige njuter vi av vatten och kan stå i duschen i 20 minuter, vi tänker sällan på att det finns människor i andra delar av världen som inte har vatten så att det räcker för dagen.  Genom det här samarbetet får de som verkligen behöver hjälp stöd.

Totalt består kollektionen av 16 plagg med klänningar, kimono, hatt, halsband, örhöngen och scarves. I priser mellan 99 och 699 kronor. Tio procent av priset går direkt till Water aid.  Hela kollektionen hittar du här!