Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Missa inte DV:s intervju med fantastiska Loreen

Hon gjorde det! Inför 120 miljoner tv-tittare världen över tog Loreen hem vinsten i Eurovision Song Contest Baku 2012. I senaste numret av Damernas Värld hittar du en lång och härlig intervju med Loreen där hon berättar om sina mörka sidor, sin kommande platta och (den helt obefogade) nervositeten inför kvällens uppdrag. Kvällen till ära bjuder Damernas.se på godbitar ur intervjun redan nu. Missa inte!

Av: Rebecka Wållgren

Foto: Helén Karlsson

Styling: Robert Nordberg

Hår & makeup: Mia Högfeldt

Från början sa Loreen blankt nej. Hon ville absolut inte vara med i Melodifestivalen. Men när hon hörde låten Euphoria kunde hon inte låta bli att till sist tacka ja och nu är hon Sveriges representant i Eurovision Song Contest 2012.

Efter jordskredssegern med 670 000 röster för Loreen i Globen blev hennes låt Euphoria en förhandsfavorit i den stora meloditävlingen i Baku och en riktig lågoddsare på utländska spelbolag, men det tar Loreen inte särskilt allvarligt på.

- Jag är glad och tacksam över det men det hetsar inte upp mig. Jag skiter i om jag vinner eller inte vinner. Det betyder ingenting för mig. Jag har varit en tävlingsmänniska men jag mår inte bra av det. Jag vill nå ut till så många människor som möjligt med min musik och det är därför jag är med.

Hon sitter på Hotell Skeppsholmen i högklackade kängor och bomberjacka. Hon pratar ivrigt, gestikulerar och skämtar och har redan hunnit gissa rätt på mitt stjärntecken. När jag frågar om hon är nervös inför finalen skrattar hon, säger att hon alltid är nervös och slänger upp en indisk spirituell självhjälpsbok ur sin väska. Även om placeringen betyder föga för henne är det stora uppträdandet skrämmande.

- Jag är alltid nervös. Jag går ju runt med Deepak Chopra i väskan.

För att lugna nerverna innan hon stiger ut på den stora scenen som ses av miljontals tv-tittare är det rave i logen som gäller. I Globen spelade hon Rihanna på högsta volym och hoppade upp och ner och slängde med huvudet 20 minuter före sitt uppträdande. Och i Baku tänker hon dansa bort rädslan till Swedish House Mafias låt Greyhound. I Baku ska även dansen på scen vara vassare, ljuset annorlunda och hennes kläder kommer att bytas från Tommy Granfors böljande skapelse som hon bar i Sverige till en kreation signerad Martin Bergström.

- Kläder och stil är som konst. Det visuella jobbar så bra ihop med det musikaliska. Upplevelsen blir så mycket mer när du har någonting att titta på samtidigt som du hör något. Så stil spelar jättestor roll för mig. Men sedan ändras den ju hela tiden. Jag tror inte att jag kommer att se ut så här om ett år. Jag känner hur jag dras till det mer sofistikerade med någon härlig edge.

Att själv få styra över alla delar av sitt framträdande är viktigt för Loreen, som är kreativ på många områden. Och försöker någon ändra på henne eller hennes visioner visar hon upp en annan sida än den energiska, öppenhjärtiga och glada sångerskan som nu sitter framför mig...

Läs mer i senaste numret av Damernas Värld.

 

Nyfiken på astrologi och horoskop? Gå vår onlinekurs i astrologi!

Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss! Med astrologen  Margareta Hedin som kursledare.