Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En privat samling exklusiva plagg, väskor och accessoarer ska nu säljas på Bukowskis. En dröm för modesamlare världen över.En privat samling exklusiva plagg, väskor och accessoarer ska nu säljas på Bukowskis. En dröm för modesamlare världen över.En privat samling exklusiva plagg, väskor och accessoarer ska nu säljas på Bukowskis. En dröm för modesamlare världen över.
En privat samling exklusiva plagg, väskor och accessoarer ska nu säljas på Bukowskis. En dröm för modesamlare världen över. Foto: Bukowskis

Svensk modesamling från Chanel, Gucci och Hermés auktioneras ut

Chanel, YSL, Gucci, Balenciaga och Hermès är bara några i raden av de lyxiga modehus som finns representerade i den svenska privata samlingen väskor, accessoarer och exklusiva plagg som nu ska säljas på auktion. 

Efter en rad temaauktioner i höstas avslutar nu Bukowskis försäljningen av en enastående samling fylld av moderariteter på absolut högsta nivå. Och listan på de lyxmärken som kommer finnas representerade är lång – Chanel, Louis Vuitton, Hermès, Prada, Alaïa, Céline, Lanvin, Yves Saint Laurent, Fendi, Gucci, Balenciaga, Dior, Oscar de la Renta, Dolce & Gabbana, Valentino, Givenchy, Versace och Louboutin.

Flera av föremålen är specialbeställda och producerade i endast ett eller ett fåtal exemplar. 

Vi har aldrig sett något liknande inom området mode. Det är en samling i världsklass

– Under de många år som vi arbetat som specialister på Bukowskis har vi aldrig sett något liknande inom området mode. Det är en samling i världsklass, säger Johanna Fock, specialist Fashion, Bukowskis.

Totalt innehöll samlingen från början 1500 föremål. Nu ska de sista 500 auktioneras ut under våren.Totalt innehöll samlingen från början 1500 föremål. Nu ska de sista 500 auktioneras ut under våren.Totalt innehöll samlingen från början 1500 föremål. Nu ska de sista 500 auktioneras ut under våren.
Totalt innehöll samlingen från början 1500 föremål. Nu ska de sista 500 auktioneras ut under våren. Foto: Bukowskis

Den privata samlingen som till stora delar är oanvända väskor, accessoarer och exklusiva plagg från några av världens främsta modehus har tillhört privatpersonen Anna Alexandersson och har tagits om hand i sina originalkartonger vilket resulterar i att kollektionen är i utmärkt skick.  

– Som samlare har hon haft ett enastående öga för vad man ska investera i och vad den internationella marknaden efterfrågar. En fingertoppskänsla utöver det vanliga. Många av dessa föremål är sådant man aldrig ser på den svenska marknaden vilket är väldigt roligt, säger Marcus Nilsson, specialist Fashion, Bukowksis.

Föremålen kommer att visas i Paris samt Berzelii Park i Stockholm innan auktionen avslutas online den 26 mars där runt 500 föremål ska säljas med ett totalt utropspris på cirka 10 miljoner kronor.

Chanel.Chanel.Chanel.
Chanel. Foto: Bukowskis
Hermés.Hermés.Hermés.
Hermés. Foto: Bukowskis
Chanel.Chanel.Chanel.
Chanel. Foto: Bukowskis
Chanel.Chanel.Chanel.
Chanel. Foto: Bukowskis

LÄS MER GUIDE: Så köper och säljer du bäst second hand – i butik och online

LÄS MER Grace Kellys barnbarn Pauline Ducruet: ”Det vore en ära att se Victoria i min design”