Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Styla scarfen på rätt sätt – Lisa Pettersson visar vägen.Styla scarfen på rätt sätt – Lisa Pettersson visar vägen.Styla scarfen på rätt sätt – Lisa Pettersson visar vägen.
Styla scarfen på rätt sätt – Lisa Pettersson visar vägen.

Modechefen: ”Så stylar du scarfen på rätt sätt i vår”

Damernas Världs modechef Lisa Pettersson visar hur du stylar scarfen på ett stilsäkert vis när våren knackar på dörren.

Tänk att ett litet tygstycke, ofta av siden, kan vara ett av de lättaste stylingknepen för att ge lite extra liv och stilpoäng till din look. Kvadratisk, rektangulär eller trekantig - scarfen är en ikonisk accessoar som funnits med i våra garderober i evigheter, och som gör stor skillnad. Kanske har du kört fast i samma stil och är redo för något nytt, men vill inte byta ut din garderob? Då är scarfen ett enkelt sätt att öka modefaktorn i din look. Den kan pigga upp allt från en enkel t-shirt till vårkappan på ett kick, speciellt om du väljer en scarf med färg och mönster.

Hur får man den att bli så där elegant och chic som på parisiskorna, utan att känna sig som en flygvärdinna?

Ändå verkar det som att många tycker att det här är en krånglig accessoar att våga sig på. Det finns ju så många sätt att knyta den - hur gör man? Hur får man den att bli så där elegant och chic som på parisiskorna, utan att känna sig som en flygvärdinna? Eller cool och avslappnad, som på 70-talet, utan att känna sig utklädd? Tipset är att öva och öva framför spegeln.

Scarfen har fler användningsområden än du kan ana och möjligheterna är oändliga. För förutom att bära den runt halsen så går det utmärkt att använda den i stället för skärp i byxorna, utanpå kavajen eller skjortan för att markera midjan, som en extra färgklick på din handväska, eller i håret som den perfekta håraccessoaren.

I vår ska jag testa på ett nytt sätt att knyta scarfen, som påminner en del om den scarf som bärs av scouter och seglare. Jag har inte tänkt ägna mig åt någon av dessa fritidsaktiviteter, men jag är alltid redo när det gäller att möta våren i ny stil.

Så fixar du stilen med scarf

Sidenscarf från Acne Studios. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till scarfen.Klicka på bilden och kom direkt till scarfen.Klicka på bilden och kom direkt till scarfen.
Klicka på bilden och kom direkt till scarfen.

Blazer från Arket i oversize-modell. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.
Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.

Byxor med hög midja från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Ljusgrön sidenblus från Tiger of Sweden. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till blusen.Klicka på bilden och kom direkt till blusen.Klicka på bilden och kom direkt till blusen.
Klicka på bilden och kom direkt till blusen.

Cape av bomull i trenchmodell från Cos. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till capen.Klicka på bilden och kom direkt till capen.Klicka på bilden och kom direkt till capen.
Klicka på bilden och kom direkt till capen.

Sneakers från Veja i läder. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till skorna.Klicka på bilden och kom direkt till skorna.Klicka på bilden och kom direkt till skorna.
Klicka på bilden och kom direkt till skorna.

Väska från Boyy av skinn. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

Vackra örhängen av guldpläterad mässing och keramik med sötvattenspärlor från Anni Lu. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.
Klicka på bilden och kom direkt till örhängena.