Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Modechefen stylar jeans!Modechefen stylar jeans!Modechefen stylar jeans!
Modechefen stylar jeans!

Modechefen: ”Så stylar jag jeans varmt och elegant”

Damernas Världs modechef Lisa Pettersson delar varje månad med sig av stylingtips och berättar om sin relation till signaturplagg som förgyller garderoben. Här visar hon hur du på bästa sätt håller dig varm och elegant med jeans i höst.

Att säga att jag älskar jeans är en rejäl underdrift. Inget annat plagg i min garderob är jag så trogen, och de har funkat genom alla år. I slutet av 80-talet hottade jag upp dem med isydda snusnäsduksrevärer, på 90-talet var det grungen som gällde och jeansen matchades med t-shirt, rutig flannelskjorta och Dr Martens. Justine Frischmann i bandet Elastica blev min stilikon när mitt musikhjärta togs över av den brittiska pop- och rockmusiken. Då räckte det med svarta jeans och t-shirt med något bandtryck. 

Att säga att jag älskar jeans är en rejäl underdrift. Inget annat plagg i min garderob är jag så trogen, och de har funkat genom alla år.

På 2000-talet var det inte några musikinfluenser som styrde mitt val av jeansstil, men jag frågar mig än i dag ”How low can you go” då midjan på jeansen slutade nästan under höften. Efter det har jag tack och lov gått klädd i mer normala jeansmodeller, som boyfriendmodellen, momjeans eller en 70-talsvariant med hög midja och vida ben. 

I höst väljer jag ett par klassiska jeans med raka ben och matchar dem med eleganta varma plagg som stickad polotröja, kraftiga stövlar som tål höstvädret och en lång svepande kappa av finaste kashmir. Längtan ut till landet är som störst för mig när hösten infinner sig och kanske är det just därför stilen jag vill åt påminner mig om den som ranchägare förknippas, med sittande på hästryggen. Då jag varken kan konsten att rida eller är stolt ägare av en ranch så cityfierar jag min look med eleganta och lyxiga accessoarer och nöjer mig med att promenera ut i naturen ackompanjerad av countrymusik i mina hörlurar.

Värmande lager

Funktionell lätt vadderad jacka från Arket som fungerar som den är eller under din kappa för extra värme. Mer info köp här. 

Vadderad jacka från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Vadderad jacka från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Vadderad jacka från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.
Vadderad jacka från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.

Funktionell body

Denna fina body från Cos kommer hålla mig varm i höst. Mer info köp här.

Body från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till bodyn.Body från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till bodyn.Body från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till bodyn.
Body från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till bodyn.

Stilsäkert solskydd

I dessa snygga solglasögon från Linda Farrow ger jag mig gärna ut i höstsolen. Mer info köp här.

Solglasögon från Linda Farrow. Klicka på bilden och kom direkt till solglasögonen.Solglasögon från Linda Farrow. Klicka på bilden och kom direkt till solglasögonen.Solglasögon från Linda Farrow. Klicka på bilden och kom direkt till solglasögonen.
Solglasögon från Linda Farrow. Klicka på bilden och kom direkt till solglasögonen.
Tatiana Patitz elegant klädd i jeans fotograferad av Arthur Elgot.Tatiana Patitz elegant klädd i jeans fotograferad av Arthur Elgot.Tatiana Patitz elegant klädd i jeans fotograferad av Arthur Elgot.
Tatiana Patitz elegant klädd i jeans fotograferad av Arthur Elgot. Foto: ARTHUR ELGORT / CONDE NAST / CONTOUR BY GETTY IMAGES CONDE NAST COLLECTION EDIT

 

LÄS OCKSÅ: Höstens hetaste skotrender – och så bär du dem

Trendiga stövlar

I kraftiga och höga stövlar från ANNE NORD blir det långa promenader både i naturen och på stan. Mer info köp här. 

Läderstövlar från ANNE NORD. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.Läderstövlar från ANNE NORD. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.Läderstövlar från ANNE NORD. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.
Läderstövlar från ANNE NORD. Klicka på bilden och kom direkt till stövlarna.

LÄS OCKSÅ: https://www.damernasvarld.se/mode/stickad-troja-styla-styling-tips-shopping/ 

 

Stickad favorit

Mitt absoluta favoritplagg på hösten är polotröjan. I år ska jag investera i en brun från Tiger of Sweden. Mer info köp här.

Polo från Tiger of Sweden. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Polo från Tiger of Sweden. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.Polo från Tiger of Sweden. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.
Polo från Tiger of Sweden. Klicka på bilden och kom direkt till tröjan.

Blå vardags ikon

De här jeansen från Self Cinema kommer leva i min garderob för alltid. Mer info köp här.

Jeans från Self Cinema. Klicka på bilden och kom direkt till jeansen.Jeans från Self Cinema. Klicka på bilden och kom direkt till jeansen.Jeans från Self Cinema. Klicka på bilden och kom direkt till jeansen.
Jeans från Self Cinema. Klicka på bilden och kom direkt till jeansen.

LÄS OCKSÅ: https://www.damernasvarld.se/mode/billiga-jeans-dam/ 

Klassisk elegans

Drömkappan från Totême av ull/kashmir är en investering som kommer svida i plånboken men löna sig i längden. Mer info köp här.

Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Kappa från Totême. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

Midjemarkör

När stormvindarna kommer fungerar detta bälte från Uniqlo som en praktisk och snygg midje markör över kappan. Mer info köp här.

Läderbälte från Uniqlo. Klicka på bilden och kom direkt till bältet.Läderbälte från Uniqlo. Klicka på bilden och kom direkt till bältet.Läderbälte från Uniqlo. Klicka på bilden och kom direkt till bältet.
Läderbälte från Uniqlo. Klicka på bilden och kom direkt till bältet.

 

LÄS OCKSÅ: 12 trendiga kuvertväskor att bära i höst

Smycke med ett syfte

Armband från svenska Endagered som designar smycken till stöd för skyddet och restaureringen av vår världs mest hotade djur arter. Lär och köp här.

Guldpläterat armband från Endagered. Klicka på bilden och kom direkt till köp.Guldpläterat armband från Endagered. Klicka på bilden och kom direkt till köp.Guldpläterat armband från Endagered. Klicka på bilden och kom direkt till köp.
Guldpläterat armband från Endagered. Klicka på bilden och kom direkt till köp.

 

Moderna rutor

Rätt i rutig skjorta från A days march över polotröjan när det blir extra kallt. Läs mer och köp här.

Overshirt från A days march. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.Overshirt från A days march. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.Overshirt från A days march. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.
Overshirt från A days march. Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.