Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Modeikonen Iris Apfel designar färgglad kollektion för Happy Socks

Nu ansluter den 95-åriga modeikonen Iris Apfel till Happy Socks ”Local Heroes”. Den amerikanska affärskvinnan har designat både strumpor och underkläder för det svenska företaget – och det är i fantastiska motiv i regnbågens alla färger som vi får ta del av.

Den 95-åriga modeikonen Iris Apfel från New York är den femtonde designern att sälla sig till svenska Happy Socks ”Local Heroes”. Det har gått drygt 10 år sedan hon slog igenom och blev känd. Det var efter att Metropolitan museum of art i New York bad henne ställa ut 40 outfits ur sin privata garderob som världen fick upp ögonen för henne.

Foto: backyardbill.com

Foto: Happy SocksFörutom att hon blev ett namn på mångas läppar efter att utställningen blev en riktig fullträff, så har Iris också gjort succé i sitt arbete som designer. Hon har bland annat skapat en egen sminkkollektion för Mac och glasögon åt Eyebobs.

Läs också: Happy Socks – vinnare av Guldknappen accessoar 2015

Foto: backyardbill.com

Foto: Happy Socks

Nu är det svenska Happy Socks tur att få ta del av Iris idéer och kreativitet, och företaget har gett henne fria händer att designa strumpor och underkläder i alla möjliga mönster och färger. Bilderna är tagna i Iris och hennes make Carls andra bostad i Palm Beach i Florida. Visst har hon även en cool inredningssmak?

Foto: backyardbill.com

Foto: Happy Socks

Iris Apfel är inte den enda personen som fått designa för Happy Socks ”Local Heros”, även svenska Naim Josefi återfinns bland personerna som fått utlopp för sin kreativitet.

Foto: backyardbill.com

Foto: Happy Socks

Här under kan du se behind the scenes-bilder från Happy Socks plåtning hemma hos Iris Apfel i Palm Beach.

 

 

 

 

 

 

Foto: Happy Socks

De resterande 13 designerna som är med i ”Local Heros” är:

To y k y o, Pasta Oner, Papier Tigre, Anita Tillman, Riyaaz Amlani, Uriel Yekutiel, Scha Dara Parr, Broslo, Wasted Rita, AAT Brothers, SBTG, Falko One och Bip Ling.