Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Anna Mårtensson

Modeikonen Janka Polliani: "Jag är ett stort fan av Stockholms modevecka"

Janka Polliani är norska modeikonen med många strängar på sin lyra. Stylist, influencer, programledare – och en självklar gäst på Stockholms modevecka. Här delar hon med sig av sina förväntningar inför Fashion Week Stockholm – och sina bästa stylingtips i höst.

Hej Janka, vad ser du mest fram emot under Stockholms modevecka?

– Jag är ett stort fan av Fashion Week Stockholm och reser till Stockholm inför varje säsong. Rodebjer är en stor favorit för mig och även Whyred som alltid har coola visningar. Något annat jag ser fram emot under veckan är att träffa min 'gay husband' Jonas Hallberg. Vi har inte setts sedan i vintras så det ska bli fint att ses på ett glas eller fler under veckan.

Vilka är dina bästa tips till den som vill ta sig in i modebranschen?

– Var sann mot dig själv. Le och var glad, så kommer folk att vilja jobba med dig. Behandla alltid människor med respekt. Stötta och peppa dina kvinnliga kollegor! Det är så mycket trevligare att jobba med vänner än att vara ensam på toppen.

Janka Polliani utanför visningarna på Stockholms modevecka.Janka Polliani utanför visningarna på Stockholms modevecka.Janka Polliani utanför visningarna på Stockholms modevecka.
Janka Polliani utanför visningarna på Stockholms modevecka.

Vilka är dina 3 viktigaste modetips inför hösten 2017?

– Ett: Investera i en trenchcoat, den är mer aktuell än någonsin och kan enkelt stylas för både fest och vardag. Dessutom bidrar den till en fin midja. Två: Köp färgglada accessoarer. Hösten är ett ypperligt tillfälle att krydda outfits med färgstarka skor eller väskor. Tre: Blomsterprints, i somras bodde jag i stora kjolar som jag i höst kommer att styla med färgglada, spetsiga boots eller med jeans under.

Janka Polliani.Janka Polliani.Janka Polliani.
Janka Polliani. Foto: Anna Mårtensson

Hur kommer du själv vara klädd i höst?

– Jag klär mig inte så väldans annorlunda under hösten egentligen. Jag kommer att klä mig i mycket färg och stormönstrat precis som under sommarhalvåret, men för att hålla värmen blir det en hel del lager på lager. Hösten är definitivt min favoritårstid när det kommer till att klä sig.

Sist men inte minst, vem är den coolaste katten i Modesverige enligt dig?

– Sverige har många coola katter, men jag är ett stort fan av stylisten Hilda Sandström. Jag älskar hur hon sätter ihop sina outfits!