Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Modeillustratören Lovisa Burfitt: ”Visste direkt vad jag skulle arbeta med”

Lovisa Burfitts allra bästa verk kommer ut som en explosion på ritbordet. Mode-

illustratören jobbar med snabba och energiska penseldrag i bläck, som känns igen på långt håll. I vinter pryder hennes verk fasaden på franska lyxgallerian Galeries Lafayette i Paris, och nu kan du även köpa hennes verk Purple places, som säljs numrerat och signerat exklusivt hos Damernas Värld.

I ett grönt rum i lägenheten i franska Aix-en-Provence, en halvtimme från Marseille, har illustratören Lovisa Burfitt skapat sin konstnärliga oas. Hela ena väggen är täckt av fönster, vilket ger ateljén ett fantastiskt ljusinsläpp.

– Och så har jag utsikt mot naturen, det är viktigt för mig. Jag trivs väldigt bra med att kunna dyka in i min kreativa bubbla, och att ha friheten att kunna spela riktigt hög musik medan jag skapar. 

För den som kan mode är Lovisa Burfitt känd till både namn och stil. Ända sedan starten i mitten av 90-talet har hon främst jobbat med modeillustrationer för en rad olika magasin och varumärken – Vogue, Elle, Guerlain, Sephora och Harrods för att nämna några få.

 – Jag ville bli modeillustratör redan när jag som liten förstod att man faktiskt kan jobba med att skapa och teckna kläder. Då visste jag direkt att det var det jag skulle arbeta med. 

Lovisa Burfitt

GÖR: Modeillustratör.

ÅLDER: 46 år.

BOR: Aix-en-Provence, Frankrike. 

FAMILJ: Man och två söner.

AKTUELL: Med illustrationer på varuhuset Galeries Lafayettes fasad under hela dess renovering.

Genom åren har Lovisas teckningar prytt allt från väggar i H&M:s flaggskeppsbutiker världen över, till en prisbelönt porslinsserie för Rörstrand. Men allra varmast om hjärtat ligger figuren Mademoiselle Oiseau som författaren Andrea De la Barre de Nanteuil sedan har skrivit sagor till.

För Damernas Värld har Lovisa skapat verket Purple places

– Jag ville arbeta med japansk pensel och försöka fånga så mycket som möjligt av en ”typisk Lovisa” i några enkla penseldrag, berättar hon.

Klicka på bilden för att komma till konstverket.Klicka på bilden för att komma till konstverket.Klicka på bilden för att komma till konstverket.
Klicka på bilden för att komma till konstverket.

Vad har du själv på väggarna i ditt hem?

– Jag har en förkärlek för bilder av flora och fauna, gärna i art noveau- eller art deco-stil. 

Purple places är ett av fyra olika numrerade och signerade konstverk, skapade av de kända illustratörerna Lovisa Burfitt, Cecilia Carlstedt, Amelie Hegardt och Rosie McGuinness (se de andra illustratörernas verk genom att klicka på deras namn), som säljs exklusivt hos Damernas Värld.

Så köper du Lovisa Burfitts verk

Damernas Värld samarbetar med NOA, som är en e-handel för konst som drivs av Bonnier News. Här finns både original, limiterade upplagor, skulpturer och foto. Det är enkelt och tryggt att handla hos NOA, som använder sig av Klarna som betalningspartner. Normal leveranstid är ca 2–7 dagar. För att köpa din tavla, vänligen besök www.noagallery.se/damernasvarld

Pris för blad: 2 500 kr inkl. moms. Pris för blad kompletterad med vit ram och passepartout: 3 450 kr inkl. moms. 

Bildmått: 26 x 33 cm.

Bladmått: 37 x  48 cm.

Ramat mått: 42 x 53.

Papper: Hahnemühle Photo Rag.

Upplaga: 300 numrerade och signerade exemplar.