Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: RANDY BROOKE / 2021 RANDY BROOKE

MODEHISTORIA | Aaron Rose Philip: En viktig modellstjärna har tänts

Under modeveckan i New York i september tändes en viktig modestjärna när Aaron Rose Philip tog plats på Moschinos catwalk – och skrev modehistoria. 

Aaron Rose Philip på Moschinos catwalk för våren 2022.Aaron Rose Philip på Moschinos catwalk för våren 2022.Aaron Rose Philip på Moschinos catwalk för våren 2022.
Aaron Rose Philip på Moschinos catwalk för våren 2022. Foto: RANDY BROOKE / 2021 RANDY BROOKE

En större mångfald i fråga om vilka får synas i modekampanjer och på catwalken är något som vi glädjande nog ser allt mer av. Funktionshindrade personligheter är ännu sällan förekommande i modesammanhang, så desto mer glädjande när Aaron Rose Philip gjorde entré på Moschinos catwalk i mitten av märkets vår- och sommarvisning under New Yorks modevecka i september i år. 

Jag hoppas att det är början på något mer och det inspirerar samt stärker globala varumärken på den här nivån att på riktigt arbeta mot inkludering
Aaron Rose Philip i förra höstens Moschino-kampanj.Aaron Rose Philip i förra höstens Moschino-kampanj.Aaron Rose Philip i förra höstens Moschino-kampanj.
Aaron Rose Philip i förra höstens Moschino-kampanj.

Aaron Rose Philip, som har suttit i rullstol sedan födseln, sågs redan förra året i Moschinos reklamkampanj efter att ha blivit kontrakterad av Elite Models. Nu gjorde hon sin första modevisning, och blev därmed den första modell i rullstol som anlitats för en modevisning av ett globalt lyxmärke (det ska sägas att det förekommit rullstolsbundna modeller på catwalken tidigare), och reaktionerna lät inte vänta på sig. Aaron Rose Philip postade efter visningen meddelanden på sitt Instagramkonto från funktionshindrade och transpersoner som jublade över att äntligen få bli representerade och synliggöras i modesammanhang. 

– Jag hoppas att det är början på något mer och det inspirerar samt stärker globala varumärken på den här nivån att på riktigt arbeta mot inkludering och normalisering av funktionshindrade personer. Funktionshindrade människor är betydelsefulla … Svarta transkvinnor är betydelsefulla och vackra, kommenterade Aaron sin bejublade jobbinsats. 

Foto: @Aaron Rose Philips (Instagram)

LÄS ÄVEN Peter Jöback: ”Det är tufft att återbesöka de mörka platserna i mitt liv”

Fantasifulla looker från Moschinos vår- och sommarvisning 2022

Foto: Moschino/Catwalkpix.com
Moschino/Catwalkpix.comMoschino/Catwalkpix.comMoschino/Catwalkpix.com
Moschino/Catwalkpix.com
Foto: Moschino/Catwalkpix.com
Moschino/Catwalkpix.comMoschino/Catwalkpix.comMoschino/Catwalkpix.com
Moschino/Catwalkpix.com

LÄS ÄVEN Cherrie om sin skönhetsrutin och inkludering i skönhetsbranschen