Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Acne Studios och Mulberry i lyxigt designsamarbete – se väskorna här!

Svenska Acne Studios slår sig samman med anrika brittiska Mulberry för ett samarbete. Här är allt vi vet om designsamarbetet hittills – bilder, priser och datum då väskorna släpps.

För några veckor sedan meddelade svenska Acne Studios att man skulle göra ett samarbete med brittiska modehuset Mulberry. Det här var den första bilden vi fick se från samarbetet – loggan där Mulberrys ikoniska träd gifter sig med Acne Studios bokstäver.

LÄS OCKSÅ: Se allt från Giambattista Valli x H&M – årets stora designsamarbete

Acne Studios x Mulberry i designsamarbete – här är loggan. Foto: Acne Studios

Men idag, den 5 november, kom äntligen produktbilder från samarbetet som innefattar väskor och accessoarer. Även releasedatumet för kollektionen avslöjades. 

Se väskorna från Acne Studios och Mulberry-samarbetet

Acne Studios Musubi-väska möter Mulberry. Foto: Acne Studios/Mulberry

Acne Studios moderna klassisker: Musubi-väskan,, med sin stora orgamiknut möter brittisk elegans. 

Acne/Mulberry-väskorna kommer i flera storlekar. Foto: Acne Studios/Mulberry

Väskorna kommer i färgerna: svart, brun och även rosa. 

I samarbetskollektionen ryms även korthållare, nyckelhållare och plånbok. Foto: Acne Studios/Mulberry

Samarbetet mellan Acne Studios och Mulberry innehåller inte bara väskor utan även accessoarer som nyckelhållare, korthållare och plånböcker. 

På väskornas avtagbara axelremmar står bägge märkenas loggor: Acne Studios och Mulberry Foto: Acne Studios/Mulberry

Då släpps Acne Studios x Mulberry-samarbetet och så mycket kostar märkesväskorna

Väskorna och accessoarerna släpps på Acnestudios.com och Mulberry.com i dag. 

Priserna varierar från 1050 kronor för en nyckelhållare till mellan 10.000–15.000 kronor för en väska, beroende på storlek och design.

Priser varierar från tusenlappen för en nyckelhållare till 15.000 för den dyraste väskan i kollektionen. Foto: Acne Studios/Mulberry

”Det här samarbetet handlar om vänskap och vår frihet som varumärken att göra vad vi vill göra. Det här är en konversation mellan Acne Studios och Mulberry som är grundad på gemensam respekt och önskan att skapa fantastiska produkter”, säger Jonny Johansson, kreativ chef på Acne Studios, i ett uttalande på Mulberrys hemsida.

”Acne Studios och Mulberrys samarbete är ett perfekt manifest för andan av våra båda varumärken. Det visar Acne Studios underbara svenska design och firar både det brittiska arvet och moderniteten från Mulberry”, säger Thierry Andretta, vd på Mulberry.

Acne Studios har tidigare gjort en rad designsamarbeten med konstnärer, men deras mest uppmärksammade kollektion var en kollektion vinterjackor med Fjällräven, som släpptes förra året. Mulberry har däremot varit försiktiga med designsamarbeten och har mestadels designat väskor ihop med supermodeller såsom till exempel Cara Delevingne.  

LÄS MER: Från 2004 till 2019 – alla H&M:s stora designsamarbeten genom åren