Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ann-Sofie Back i lysande designsamarbete

Bland våra nordiska grannländer är vi svenskar sämst på att bära reflex, trots att de kan rädda liv när vi är ute om mörka vinternätter. Designern Ann-Sofie Back slår ett slag för reflexen och gör ett samarbete med försäkringsbolaget IF. Nu är fåfänga inte ett giltigt skäl att lämna reflexen hemma.

I ärlighetens namn så kan vi hålla med om att traditionella reflexer inte alltid är de snyggaste accessoarerna, men de kan bidra till att rädda liv när vi rör oss ute under mörka kvällar. När försäkringsbolaget If gjorde en stor undersökning visade det sig att 18-29-åringar var de som var sämst med att bära reflex, främsta orsakerna var att den lätt glöms bort och fåfänga. För att göra något åt problemet har därför BACK och försäkringsbolaget gjort en kollektion baserad på reflekterande material. Ytterplagg som en dunkjol och dunjacka är basen kompletterat av reflekterande accessoarer som mössa, halsduk, vantar och en väska.

– Jag har ju alltid inspirerats av företeelser jag har svårt för, den här gången är det funktionsplagg/material. Och som hundägare vandrar jag mycket i mörkret, det är ju skitfarligt om man inte syns, säger Ann-Sofie Back, designer och grundare av BACK, i pressmeddelandet.

Vill du, som Ann-Sofie Back, känna dig trygg på höstens promenad kommer det från den 24 november att gå att köpa kollektionen i vår systertidning, Styleby's webshop samt på Aplace, Sneakersnstuff, Åhléns City i Stockholm, Ted & Teresa i Göteborg samt på BACKs egna webshop.

Jacka med reflexer, 4995 kronor.

Mössa med reflexlogo, 495 kronor. Väska i reflekterande material, 1495 kronor.

 Halsduk i reflex, 1495 kronor.

Dunkjol, 3495 kronor. Vantar med reflex, 995 kronor.

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla oss på Facebook och signa upp på vårt nyhetsbrev så missar du inget!