Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Balmain öppnar sin första butik i Sverige, på Nordiska Kompaniet i Stockholm.Balmain öppnar sin första butik i Sverige, på Nordiska Kompaniet i Stockholm.Balmain öppnar sin första butik i Sverige, på Nordiska Kompaniet i Stockholm.
Balmain öppnar sin första butik i Sverige, på Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Här öppnar Balmain sin första butik i Sverige

Ytterligare ett prestigefyllt modehus slår upp portarna till sin första svenska butik. Vi välkomnar Balmain till Stockholm.

Balmain följer i Valentino, Balenciaga och Loewes fotspår och öppnar butik i Sverige. Närmre bestämt i Nordiska Kompaniets lokaler på Hamngatan i Stockholm. Den 67 kvadratmeter stora butiken öppnar den 20 mars och i den kommer Balmains ready to wear-kollektioner för kvinnor att säljas. 

Butikens inredning följer ett nytt koncept som tagits fram i ett samarbete mellan kreative direktören Oliver Rousteing och arkitektstudion Studio AMV. Konceptet är en hyllning till modehusets parisiska rötter.

– Jag ville erbjuda en unik detaljhandelsupplevelse som andas Paris. Vi har därför delat upp butiken i olika rum som var där varje del har tagit inspiration från exempelvis parisiska bibliotek och trädgårdar, säger Oliver Rousteing i ett pressmeddelande.

Butiken i Stockholm kommer att gå under samma koncept som butiken i Milano, som bilden föreställer.Butiken i Stockholm kommer att gå under samma koncept som butiken i Milano, som bilden föreställer.Butiken i Stockholm kommer att gå under samma koncept som butiken i Milano, som bilden föreställer.
Butiken i Stockholm kommer att gå under samma koncept som butiken i Milano, som bilden föreställer. Foto: Diego De Pol / Diego De Pol

– Med varje kollektion vill jag visa upp den historik varumärket besitter samtidigt som vi tillgodoser hur dagens generation lever och klär sig. Precis som våra kollektioner är det nya konceptet ett sätt att visa upp Balmains arv. Genom alla delar av den nya butiksinredningen allt från parketten, lister, speglar och gardiner berättar den något om varumärkets historia samtidigt som vi tillgodoser det moderna och den tid vi lever i. Våra nya butiker är utrymmen där jag vet att Balmain-armén definitivt skulle känna sig hemma.

LÄS MER: Glossiers grundare Emily Weiss avslöjar sina skönhetsfavoriter