Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rosa bandet

Ben Gorham designar Rosa Bandet 2019: ”För mig är hoppet viktigt”

Byredo-grundaren Ben Gorham designar rosa bandet 2019. Nytt för i år är att rosa bandet får sällskap av ett rosa armband.

Ben Gorham, grundare av parfymhuset Byredo, formger Rosa Bandet 2019. Designen på årets band är inspirerad av ett slitstarkt rep, som ska symbolisera hoppet som binder oss samman i kampen mot cancer. Nytt för i år är att man även lanserar ett armband till förmån för insamlingen.

Rosa Bandet får sällskap av ett armband 2019. Foto: Rosa bandet

– Jag är stolt över att få bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, en kampanj som har berört mig personligen. För mig är hoppet viktigt och att påminna om bandets natur som binder oss samman och tillåter oss att blicka framåt. Jag bär bandet för min svärfar och alla andra anhöriga och drabbade, säger Ben om sitt band, som finns att köpa från och med idag, den 27 september.

Ben Gorham har designat rosa bandet 2019. Foto: Fotograf Klas Sjöberg

Kampanjen lanseras för 17:e året i rad med syfte att samla in pengar till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om sjukdomen. Bandet kostar 40 kronor och armbandet 100 kronor, och säljs hos återförsäljare som Lindex, Ica och Apotek Hjärtat. Överskottet går oavkortat till Cancerfonden.

Ben Gorhams två band till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Foto: Fotograf Klas Sjöberg