Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Den grekiska sommaren är evig i By Malinas sommarkollektion Endless summer.Den grekiska sommaren är evig i By Malinas sommarkollektion Endless summer.Den grekiska sommaren är evig i By Malinas sommarkollektion Endless summer.
Den grekiska sommaren är evig i By Malinas sommarkollektion Endless summer. Foto: By Malina

By Malinas sommarkollektion är precis vad vi vill drömma oss bort till just nu – se plaggen här

Romantiska klänningar, folkloreinspirerade mönster och badkläder i svala, somriga material. By Malinas grekiska sommarkollektion 2020 är precis vad vi vill drömma oss bort till just nu. 

Grekland är en återkommande inspirationskälla för modeskapare jorden runt. Landets karaktäristiska arkitektur, turkosskimrande Medelhav och smala, krokiga stadsgränder har charmat många, och nu även By Malinas Malin Andrén

Märkets nya kollektion, Endless summer, är ett kärleksbrev till den grekiska sommaren. Kollektionens musa har lagt telefonen och sociala medier åt sidan, för att i stället leva ett spontant sommarliv, där ingen dag är den andra lik. 

Och hur klär hon sig då för dessa dagar? Jo, i sann By Malina-anda: i vida, böljande klänningar, volangblusar, spetsshorts, mönstrade baddräkter och somriga accessoarer som en stråväska i handen och ett diadem i håret. Ett blåvitt mönster, inspirerat av de grekiska vita husen med blåa tak, är återkommande i kollektionen, och likaså folkloreinspirerade print. By Malina har även sneglat hemåt för inspiration. Ett flertal blommiga klänningar och blusar blinkar åt den svenska midsommaren, vilket ju faktiskt är högtiden då sommaren börjar på riktigt.

Nyckelmaterial i kollektionen är linne, siden och bomull. Man har även använt sig av miljövänligare material som Econyl (läs om econyl här) och återvunnen polyester till vissa plagg. Kollektionen säljs på By Malinas hemsida. 

LÄS MER: Budgetexperten: ”9 stilsäkra vårplagg – alla kostar under 500 kronor” 

Se plaggen från By Malina Endless summer-kollektionen 2020

Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina
Foto: By Malina

LÄS MER: Maja Nilsson Lindelöf x Gina Tricot – se somriga kollektionen här