Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

65 år och nybliven kvinna – Caitlyn Jenner gör succé på Vanity Fairs omslag

Caitlyn Jenner tar världen med storm när hon för första gången väljer att visa sig som kvinna – och dessutom gör det på Vanity Fairs omslag. Har vi någonsin sett en läckrare 65-åring på tidningens omslag?

Omslaget är unikt på så många sätt. Att det är första gången Caitlyn Jenner nu visar sig som kvinna efter könsbytet, och dessutom gör det i en ålder av 65-år är en snackis i sig, men så brukar det också bli stora svallvågor kring det familjen Kardashian-Jenner gör.

Sedan tidigare har Bruce Jenner, pappa till supermodellen Kendall Jenner och tidigare styvfar till Kim Kardashian berättat om sitt könsbyte och känslorna inför det, och förvandlingen har fått stor uppmärksamhet i amerikanska medier.

– Om jag låg på min dödsbädd och hade levt mitt liv med den här hemligheten utan att göra någonting åt det så hade jag legat där och sagt: "Du kastade bara bort hela ditt liv".

För några veckor sedan genomfördes den omfattande operationen och Vanity Fair var då snabba på att följa upp allmänhetens intresse och bokade en omslagsfotografering och stor intervju. Annie Leibovitz fotograferade i Caitlyns hem och den Pulitzerprisade journalisten Buzz Bissinger, gjorde intervjun som nu citeras världen över.

I filmen nedan berättar Caitlyn bland annat att:

– Bruce behövde alltid ljuga, han levde en lögn, varje dag, från morgon till kväll bar han på en hemlighet. Caitlyn har inga hemligheter. Så snart Vanity Fairs omslag kommer ut, är jag fri.

Och med den stora spridning omslaget nu fått världen över kan vi konstatera att Caitlyns hemlighet nu är röjd och att hon tagit klivet in i sin nya roll med den äran – för har vi någonsin sett än snyggare 65-åring på Vanity Fairs omslag?

Här kan du se en film från fotograferingen:

 

Vill du även läsa:

6 kvinnor som får oss att se på skönhet med nya ögon

Models.com korar årets hetaste modeller – håller du med?

90-talets stora supermodeller – så lever de nu

Girl with curves-bloggaren Taneshas bästa tips för att älska sin kropp

Vill du läsa fler liknande nyheter? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting

Foto: Annie Leibovitz, Vanity Fair.