Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Damernas Världs modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil.Damernas Världs modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil.Damernas Världs modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil.
Damernas Världs modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil. Foto: Weronika Bela

Läs moderedaktörens chatt med läsarna

Vårmodet är här och säkert har det dykt upp frågor om mode och stil! Damernas Världs moderedaktör Lina Johansson svarade på läsarnas frågor, se alla svaren här nedan.

Onsdagen den 8 mars chattade Damernas Världs moderedaktör Lina Johansson med er läsare om mode och stil. Behöver du tips om vad du ska ha på dig på ett kommande bröllop? Laddar du för badsäsongen? Var hittar du den mest prisvärda jeanskjolen? Oavsett vilka frågor du har kring stil och mode så är Lina ett bra bollplank. Hon svarar ofta på läsarnas frågor – så ta chansen!

Jag tycker om frågor om stildilemman! Jag har gjort en hel del 'gör om mig'-fotograferingar genom åren, och det är väldigt roligt att få hjälpa till
Modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil.Modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil.Modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil.
Modredaktör Lina Johansson svarar på dina frågor om mode och stil. Foto: Weronika Bela/Expressen Lifestyle WERONIKA BELA

Lina, vilken typ av frågor svarar du gärna på?
– Jag är öppen för de flesta frågor och svarar så gott jag kan på allt som ni läsare kan tänkas undra över. 

Vilka är de roligaste frågorna du får som moderedaktör på DV?
– Jag tycker det är väldigt roligt när jag får specifika trendfrågor; vilket trend är störst till våren, vilket plagg kommer slå igenom och så vidare. Jag tycker också om frågor om stildilemman! Jag har gjort en hel del ”gör om mig”-fotograferingar genom åren, och det är väldigt roligt att få hjälpa till, komma med råd och faktiskt överraska med vissa av svaren. 

Vad upplever du att våra läsare vill ha mest hjälp med?
– Jag upplever att jag får frågor om, och att våra läsare har blivit mer intresserade av hållbart mode, second hand-shopping och garderobsrensning. Många vill ha bärbara plagg, i bra kvalitet som de kommer kunna använda länge.

Är det för tidigt att ställa frågor om badmode?
– Nej absolut inte! Det kanske inte har kommit in så mycket badkläder i butik än, men i april, senast maj bör du införskaffa dina badkläder inför sommaren om du vill vara säker på att din storlek ska finnas kvar i den modell du tycker bäst om. 

Lycka till på onsdag!
– Tack, jag hoppas på massor av roliga och kanske knepiga frågor!

LÄS MER FRÅGA MODEREDAKTÖREN | Vilket trendplagg ska jag satsa på i vår?

LÄS MER FRÅGA MODEREDAKTÖREN | Vilken väska passar både till vardag och fest?