Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sanne Sehestedt för Gestuz. Sanne bär skinnbyxor, 4 499 kr, kofta av mohair/nylon/elastan, 1 899 kr, och skinnpumps, 2 199 kr, allt Gestuz.Sanne Sehestedt för Gestuz. Sanne bär skinnbyxor, 4 499 kr, kofta av mohair/nylon/elastan, 1 899 kr, och skinnpumps, 2 199 kr, allt Gestuz.Sanne Sehestedt för Gestuz. Sanne bär skinnbyxor, 4 499 kr, kofta av mohair/nylon/elastan, 1 899 kr, och skinnpumps, 2 199 kr, allt Gestuz.
Sanne Sehestedt för Gestuz. Sanne bär skinnbyxor, 4 499 kr, kofta av mohair/nylon/elastan, 1 899 kr, och skinnpumps, 2 199 kr, allt Gestuz. Foto: Luka Roné

Designern Sanne Seherstedt bästa stilråd ”Bär din trenchcoat som en klänning”

Designern och grundaren Sanne Shestedt skapar plagg som framhäver kvinnors styrka och sätter den moderna kvinnan i fokus. Med ett tydligt skandinaviskt designarv skapar Sanne kontinuerligt krockar genom att subtilt förändra och uppdatera klassiska plagg. De ska lämna utrymme för bärarens egen tolkning och kunna uttrycka vad styrka är för henne. 

Beskriv ditt favoritplagg från AW20-kollektion? 

Mitt favoritplagg är den långa kamelrocken med de voluminösa axlarna. Det är ett klassiskt plagg men detaljerna på ryggen och de starka axlarna ger den en sådan uttalande touch. Jag kommer att ha på mig hela hösten. 

 

Vad är inspirationen bakom höstkollektionen?   

Vår höstvinter 2020-kollektion ser mot det skandinaviska designarvet av enkelhet och kvalitet, med nyckelfärger som en djup marinblå och en varm kamel. Vår design hyllar det framträdande minimalistiska skandinavien men följs av ett fokus på en knäppa ”edginess”.    

 

Om du väljer ett plagg att bära resten av livet, vad väljer du?   

Jag tror att det måste vara en skinnjacka eller en blazer. Dessa två plagg kan ändra en hel outfit och de kan få mig att känna mig stilig även med bara jeans och en t-shirt under. 

 

Vad hoppas du att vi får se mer av under modeåret 2020?   

Jag tror att vi kommer att se ett större fokus på digitala upplevelser eftersom vi kommer att resa mindre, medan möten och modeveckor kommer att behöva äga rum i ett virtuellt rum. Jag tror att de senaste månaderna har fått flera varumärken att stoppa upp och tänka och kanske omvärdera vissa aspekter av varumärket och hur de har gjort saker tidigare.   

 

Var är ni i modescenen?  

Under det senaste året eller så har vi genomgått lite ”rebranding”. Vi är mer konsekventa när det gäller varumärket och vi har spenderat tid på att ta reda på vem vi är och vad vi vill bli kända för. Vi fortsätter denna resa eftersom vi ännu inte är på destinationen. Vi hoppas kunna expandera internationellt och fortsätta en naturlig tillväxt av varumärket. Dessutom har vi beslutat att skapa mindre kollektioner framåt som en del av att fokusera mer på kvalitet och bitar som varar längre än en säsong. Vi kommer också i allt högre grad att inkludera mer hållbara material i våra samlingar, för närvarande har vi cirka 40% per samling och vi vill bara öka detta.

 

Ditt bästa stilråd? 

Bär din trenchcoat som en klänning. 

 

Ditt bästa köp? 

Mitt bästa köp på senare tid måste vara min Bottega Veneta stövlar. Jag har slitit dem så mycket och med allt från jeans till klänningar. De kommer att vara en för alltid favorit. 

Jag har inte den här ikonen jag ser upp till. Jag blir inspirerad av många olika kvinnor som jag känner eller ser på gatan.

 

Finns det en stilikon som du får inspiration från? 

Jag har inte den här ikonen jag ser upp till. Jag blir inspirerad av många olika kvinnor som jag känner eller ser på gatan. Jag blir också alltid inspirerad av de senaste decennierna som 80-talet och jag får också mycket inspiration från vintage.

 

Vem designar du för, vem är din kund? 

Jag skulle säga att vi har den moderna kvinnan i åtanke som är ålderslös. Jag letar alltid efter att skapa mönster som betonar styrkan hos kvinnor, inte överskuggar. Pjäser som möjliggör att tolkas av individen som gör att våra kunder kan kommunicera vilken makt som är till dem. Jag vill skapa plagg som enkelt omfamnar en kvinnas vardag och skapar uppfattningen att det inte finns något sätt att vara kvinnlig eller klä sig: plaggen är vad du väljer dem att vara.

 

Vilken accessorar känns lite extra rätt i höst? 

Det skulle vara den ljusblå quiltade clutchen eftersom den ger en sådan pop till alla kläder. Om det skulle vara för mycket skulle jag säga en av våra silkescarfs eftersom de kan bäras på en outfit eller knytas på din väska. 

 

Vad skulle du aldrig bära? 

Jag tycker aldrig att du ska bära något som inte får dig att känna dig bekväm. För mig handlar det så mycket om känslan och den power kläderna ger dig och mindre om exakt vad det är. Jag kan se kvinnor som ser fantastiska ut i plagg som jag inte skulle bära bara för att de inte passar min personlighet.

 

Jag tror att ålder blir mindre av ett ämne eftersom kvinnor kan bära upp samma plagg oavsett om de är 18 eller 60. Hitta vad som får dig att känna dig bäst och bär det med självförtroende.

 

Hur klär man dig efter din ålder? 

Jag är ärligt talat inte för mycket ålder. Det är mer ett tankesätt för mig och jag klär mig i det som gör mig bekväm och eleganta. Jag tror att ålder blir mindre av ett ämne eftersom kvinnor kan bära upp samma plagg oavsett om de är 18 eller 60. Hitta vad som får dig att känna dig bäst och bär det med självförtroende.    

 

Är du konsekvent i din stil? 

Jag vet direkt vad jag gillar och vill ha på mig. Så jag antar att jag är ganska konsekvent i min stil. Stilen kan variera lite men jag bär den alltid med en liten twist inte för feminin och med en väska och smycken.    

 

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?  

En sak är att alltid hitta den rätta balansen mellan den vassare lite coolare Gestuz-stilen medan du fortfarande ser till att kollektionen har en kommersiell aspekt. En kollektion måste vara sammanhängande även om den kan innehålla speciella bitar för några få såväl som enkla plagg som alla vill ha på sig. Det är en stor utmaning och vi hittar precis rätt balans. 

 

Vad tröttnar du aldrig på i klädväg? 

En av de saker jag älskar är att träffa intressanta människor. Jag har turen att göra det på grund av mitt jobb och bra människor runt mig ger mig så mycket energi. Dessutom blir jag aldrig trött på att skapa nya kollektioner, det är min passion och jag är så lycklig att jag får göra detta som ett heltidsjobb med det bästa teamet jag kunde önska mig.

 

AV LISA PETTERSSON 

FOTO LUKA RONÉ