Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Diane von Furstenberg hedras med svenskt modepris: ”En komplimang”

Diane von Furstenberg är en evig ikon i modevärlden. Nu prisas hon i Sverige för sin insats i branschen genom ett hederspris på Nk-galan.

Sedan 1973 har designern och entreprenören Diane von Furstenberg varit verksam inom modebranschen. Hon har kallats för "den mest anmärkningsvärda kvinnan sedan Coco Chanel" och har nått evig ikonstatus i modevärlden genom sin kultförklarade wrapklänning. Genom åren har hon klätt världsstjärnor som 

Kate Middleton, Madonna, Michelle Obama och Gwyneth Paltrow – och nu prisas hon av svenska varuhuset NK för sin insats i modevärlden.

Diane von Furstenberg.Diane von Furstenberg.Diane von Furstenberg.
Diane von Furstenberg.

För fjärde året i rad lyfter Nordiska Kompaniet upp de främsta aktörerna inom mode och design under NK-galan 2019. Själva galan hålls i Stockholm i augusti, men redan i går kväll tog Diane emot hederspriset under en ceremoni. Damernas Värld var på plats och fick chansen att prata med pristagaren.

– Det känns otroligt bra, särskilt eftersom Sverige är synonymt med fantastisk design, vilket gör det extra fint att få ett svenskt hederspris. Det är en riktig komplimang, säger Diane till Damernas Värld.

https://www.instagram.com/p/Bynw6iyCB7j/

 

I NK:s vinnarmotivering går det att läsa att Diane har utsetts till hederspristagare inte bara för hennes insats för kvinnligt mode – utan också för att hon är en fantastisk människa samt en stark och sund förebild inom kvinnligt företagande. Hon passade på att skicka med ett livsmotto till Damernas Världs läsare:

– Minst en gång om dagen påminner jag mig om att den viktigaste relationen jag har i livet är den jag har till mig själv.

Övriga pristagare presenteras under Nk-galan som går av stapeln i augusti.

 

En längre intervju med Diane von Furstenberg kommer senare i Damernas Värld och på damernasvarld.se

Foto: Pressbild