Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Filmen Djävulen bär Prada med Meryl Streep som mardrömschefen och moderedaktören Miranda Priestly.Filmen Djävulen bär Prada med Meryl Streep som mardrömschefen och moderedaktören Miranda Priestly.Filmen Djävulen bär Prada med Meryl Streep som mardrömschefen och moderedaktören Miranda Priestly.
1 AV 2
Filmen Djävulen bär Prada med Meryl Streep som mardrömschefen och moderedaktören Miranda Priestly.
2 AV 2

Djävulen bär Prada sätts upp i London – med musik av Elton John

I Djävulen bär Prada förfärades och förundrades vi över modechefen Miranda spelad av Meryl Streep. Nu blir filmklassikern musikal med musik av en musiklegend.

Alla modeälskare, packa era väskor och bege er till London. Nu blir filmklassikern Djävulen bär Prada från 00-talet musikal med nya låtar av självaste Elton John. Det var artisten själv som avslöjade nyheten på sin Instagram under onsdagen. 

– Det ska bli så spännande att omarbeta Djävulen bär Prada till en musikal. Jag är ett stort fan av både boken och filmen och älskar modevärlden”, har Elton John tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Meryl Streep och Anne Hathaway i filmen Djävulen bär Prada som nu blir musikal.Meryl Streep och Anne Hathaway i filmen Djävulen bär Prada som nu blir musikal.Meryl Streep och Anne Hathaway i filmen Djävulen bär Prada som nu blir musikal.
Meryl Streep och Anne Hathaway i filmen Djävulen bär Prada som nu blir musikal.

Projektet har i och för sig varit på gång länge men aldrig haft ett premiärdatum och efter ett flertal justeringar där bland annat den erfarne Broadway-regissören och koreografen Jerry Mitchell nu tagit över regi är det alltså bestämt att musikalversionen kommer sättas upp på West End och den enorma Dominion Theatre i oktober 2024.

Elton John gör musiken till nya musikalen Djävulen bär Prada som sätts upp på West End nästa år.Elton John gör musiken till nya musikalen Djävulen bär Prada som sätts upp på West End nästa år.Elton John gör musiken till nya musikalen Djävulen bär Prada som sätts upp på West End nästa år.
Elton John gör musiken till nya musikalen Djävulen bär Prada som sätts upp på West End nästa år. Foto: DAVID SILPA/UPI/SHUTTERSTOCK / DAVID SILPA/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Modekomedin Djävulen bär Prada kom först som bok 2003 – skriven av Lauren Weisberger, tidigare assistent till Vogue-chefen Anna Wintour – men blev sen en succéfilm 2006 med Meryl Streep i huvudrollen som en tyrannisk moderedaktör och Anne Hathaway som assistent.

Djävulen bär Prada kom först som bok och blev sen film. Karaktären Miranda Priestly som Meryl Streep spelar i filmen är baserad på en av modevärldens mäktigaste människor, Vogues chefredaktör Anna Wintour.Djävulen bär Prada kom först som bok och blev sen film. Karaktären Miranda Priestly som Meryl Streep spelar i filmen är baserad på en av modevärldens mäktigaste människor, Vogues chefredaktör Anna Wintour.Djävulen bär Prada kom först som bok och blev sen film. Karaktären Miranda Priestly som Meryl Streep spelar i filmen är baserad på en av modevärldens mäktigaste människor, Vogues chefredaktör Anna Wintour.
1 AV 4
Djävulen bär Prada kom först som bok och blev sen film. Karaktären Miranda Priestly som Meryl Streep spelar i filmen är baserad på en av modevärldens mäktigaste människor, Vogues chefredaktör Anna Wintour.
Foto: NORSTEDTS / IBL / TT NYHETSBYRÅN
2 AV 4
Foto: NORSTEDTS
3 AV 4
Foto: MARY EVANS PICTURE/IBL
4 AV 4
Foto: GIAN MATTIA D'ALBERTO - LAPRESSE / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Bäst klädda stjärnorna på filmfestivalen i Venedig

LÄS MER: Kylie Jenner frontar svenska Acne Studios denimkollektion