Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT

Drottning Elizabeth ändrar åsikt om att bära päls

Drottning Elizabeth, 93 år, slutar med en lång kunglig tradition – att bära päls. 

Ålder är inget hinder för att ändra åsikt! Det är drottning Elizabeth av Storbritannien ett tecken på när hon nu, vid en ålder av 93 år, väljer att sluta bära päls. Ett beslut som hyllas av djurrättsaktivister världen över.

Det är drottningens stylist och rådgivare Angela Kelly, som i sin bok ”The other side of the coin: The queen, the dresser and the wardrobe” berättar om drottningens beslut att i så stor utsträckning som möjligt sluta använda päls. 

LÄS ÄVEN: Meghan Markle bröt just mot en kunglig moderegel – och vi älskar det!  

”Om hennes kungliga höghet ska delta i ett framträdande i väldigt kallt väder kommer hon från och med 2019 att bära fuskpäls”, skriver Angela Kelly i boken.

Drottning Elizabeths dagar med äkta päls är ett minne blott. Foto: Kirsty Wigglesworth / TT

Drottning Elizabeths päls-beslut kommenteras av Buckingham Palace

Det modemässiga och etiska valet kommenteras även av Buckingham Palace:

– När ny klädsel designas för drottningen kommer den päls som används att vara fuskpäls, säger hovet till tidningen Independent.

Däremot kommer drottning Elizabeth inte göra sig av med alla sina rariteter och dyrgripar som innehåller päls. Vissa klädesplagg i drottningens ägo, exempelvis rockar som endast bärs vis speciella ceremonier, kommer hon att behålla och använda när tillfälle krävs. 

LÄS ÄVEN: Burberry slutar använda päls – omgående

Drottning verkar däremot seriös i sitt beslut att sluta använda päls. På en av hennes favoritkappor har nämligen en utsmyckning av minkpäls tagit bort, enligt Independent.

LÄS OCKSÅ: Snygga fuskpälsar med hög stilnivå – säsongens bästa köp