Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Esprit hyllar Pride i nytt designsamarbete med konstnärsduo

I dag släpper Esprit en kapselkollektion som hyllar Pride och HBTQ-rörelsen tillsammans med designerduon Craig & Karl.

Esprit och designerduon tillika konstnärerna 

Craig Redman och Karl Maierhar slagit sina kloka (och moderiktiga) huvuden ihop och släpper idag ett designsamarbete med fokus på Pride och HBTQ-rörelsen.

Esprit och Craig & Karl gör en kollektion tillsammans som hyllar Pride.

“Vår kollektion är en hyllning till Pride och stödjer ett budskap om mångfald, tillhörighet och samarbete. Vi har valt att använda en regnbågspalett genom hela kollektionen för dess symboliska betydelse och förmåga att ena en community, markera tuffa segrar och helt enkelt som ett uttryck av glädje, mod och hopp – var den du vill vara och älska vem du vill” säger designerduon om kollektionen.

Var den du vill vara och älska vem du vill, säger Craig & Karl om kollektionen

Kapselkollektionen är helt unisex och består av sportiga, bekväma plagg med trendiga accessoarer som inslag. Prides ikoniska regnbågsfärger löper som en röd tråd genom plaggen. Esprit själva förklarar att kollektionen firar skönheten i en mångsidig värld och att de vill hylla tron på att kärleken är universell och bryter ner gränser mellan kön, etnicitet och religion. Kollektionen finns tillgänglig online samt i utvalda butiker. I Sverige hittar du hela kollektionen i Espritbutiken på Drottninggatan 63 i Stockholm. Ett mindre urval av kollektionen säljs i Esprits butiker i Täby, Nacka, Väla och Emporia/Malmö.

Craig & Karl är designerduon bakom samarbetet.

Foto: Esprit