Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fiskars släpper sin första kollektion kläder.Fiskars släpper sin första kollektion kläder.Fiskars släpper sin första kollektion kläder.
Fiskars släpper sin första kollektion kläder. Foto: Fiskars

Fiskars släpper kapselkollektion med trendiga friluftskläder

Finska företaget Fiskars, tidigare mest kända för sina vassa arbetsredskap, ger sig in i modevärlden och släpper en riktigt stilsäker friluftskollektion.

Om vi säger Fiskars – vad tänker du på då? Den klassiska saxen med orange handtag (och dess vassa knivar och andra redskap) – eller mode? Nu är det dags att kombinera associationerna, eftersom det finska märket har gjort en rejäl stiltvist. 

Lagom till våren släpper de en kapselkollektion med moderna unisex-plagg för den urbana friluftsentusiasten, i samarbete med finska up and coming-designern Maria Korkeila

LÄS OCKSÅ: MQ byter namn till Marqet – och startar samarbete med Myrorna

Fiskars kollektion är unisex.Fiskars kollektion är unisex.Fiskars kollektion är unisex.
Fiskars kollektion är unisex. Foto: Fiskars

– Alla Fiskars-produkter är moderna med tradition, så som den ikoniska Fiskars-saxen med orange handtag. Det är design-dna:t jag ville ta med in i kapselkollektionen, säger designern själv om samarbetet. 

LÄS OCKSÅ: Här öppnar Chanel två nya butiker i Sverige

Kollektionen består av 11 unisex-plagg och accessoarer i jordnära kulörer som kombinerar stil, mångsidighet och funktionalitet. Flera användningsområden löper som en röd tråd genom kollektionen, och många av plaggen är vändbara eller går att göra om på ett enkelt sätt. Bland annat hittar du en stilsäker magväska som lika väl kan användas som ett verktygsbälte när du snickrar på sommarstugan och en smart jacka med smarta avtagbara ärmar – lika snygg på stan som när du hugger ved. 

Stilsäkert utomhusmode – och verktyg som går hand i hand.Stilsäkert utomhusmode – och verktyg som går hand i hand.Stilsäkert utomhusmode – och verktyg som går hand i hand.
Stilsäkert utomhusmode – och verktyg som går hand i hand. Foto: Fiskars

LÄS OCKSÅ: Chanels chica hyllning till Coco och Karl Lagerfeld