Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte ett äldreboende i Avesta.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte ett äldreboende i Avesta.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte ett äldreboende i Avesta.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte ett äldreboende i Avesta. Foto: TT Nyhetsbyrån

Flott i grått – Victorias stiliga fullträff gjord av skänkta filtar

Att våga en helgrå look är kanske inte självklart för alla. Men här visar kronprinsessan att det kan bli mycket intressant om det landar rätt. Hennes stil med den snygga jackan från Stockholm stadsmissions modemärke Remake får alla rätt av Damernas Världs modechef Lisa Pettersson.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel reser just nu runt i Sverige för att uppmärksamma lokala insatser i pandemins spår och besökte nyligen Alvesta i Kronobergs län. Victoria – som vi ofta uppmärksammar för sina stilsäkra val – bar även denna gång en välstämd look – nu i grå toner och med ett klockrent urval både i material och av accessoarer. Men mest vill vi lyfta fram den snygga jackan med fransar från Remake Sthlms höstkollektion – som är gjord av gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmission. 

– Viktoria leker med den grå neutrala färgskalan och bygger sin look ton-i-ton på ett stilsäkert sätt. Hennes brinnande intresse för hållbart mode visar hon även här genom att bära en ursnygg jacka från Stockholms Stadsmissions eget modemärke Remake, säger Damernas Världs modechef Lisa Pettersson. 

Victoria i en höstjacka från Remake Sthlm.Victoria i en höstjacka från Remake Sthlm.Victoria i en höstjacka från Remake Sthlm.
Victoria i en höstjacka från Remake Sthlm. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hållbart mode är ett brinnande intresse hos kronprinsessan Victoria.Hållbart mode är ett brinnande intresse hos kronprinsessan Victoria.Hållbart mode är ett brinnande intresse hos kronprinsessan Victoria.
Hållbart mode är ett brinnande intresse hos kronprinsessan Victoria. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jackan är gjord av filtar som skänkts till Stockholms Stadsmission.Jackan är gjord av filtar som skänkts till Stockholms Stadsmission.Jackan är gjord av filtar som skänkts till Stockholms Stadsmission.
Jackan är gjord av filtar som skänkts till Stockholms Stadsmission. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Remake Stockholm är Stockholms Stadsmissions modevarumärke och drivs som ett icke vinstdrivande socialt företag med arbetsintegration som mål. 2010 blev kronprinsessan beskyddare av Stockholms Stadsmission. Victoria har länge visat stöd och engagemang för svenskt och hållbart mode. 2020 invigningstalade hon på Stockholm fashion week och i augusti i år besökte hon Sustainable Fashion Hub under modeveckan. 

LÄS MER Det bar kronprinsessan Victoria till Stockholms modevecka

LÄS MER Guide: Stilsäkra modemärken som tar miljöfrågan på allvar

LÄS MER Chefredaktören: ”Knivskarp höstlook i drömfärgerna grått och gult”