Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klädkedja i blåsväder – skickar gratis dietbars till plus size-kunder

Besvikna kunder har fått dietbars på köpet när de har handlat större storlekar från Forever 21. Nu ryter många tillbaka mot budgetkedjan i sociala medier.

Amerikanska klädkedjan Forever 21 har hamnat i rejält blåsväder i sociala medier den senaste veckan. Allt började med att kunder som handlat ur onlinebutikens "plus size"-sortiment fick med ett smakprov på en dietbar från kända bantningsmärket Atkins i sin beställning – utan att de bett om det.

Läs också: Gucci lanserar smink med normbrytande kampanj – väcker reaktioner

På Twitter har många upprörda kunder lagt upp bilder på smakprovet på Twitter och världen reagerar starkt på kedjans agerande –  och kallar det både fatshaming och opassande.

https://twitter.com/MissGirlGames/status/1152327957051891712?ref_src=twsrc%5Etfw

 

”Vad försöker ni säga mig Forever 21? Att jag är fet – gå ner i vikt?”, frågar sig en arg kund. ”Det är väldigt förolämpande, jag gillar att handla på Forever 21 – men jag känner mig obekväm att köpa kläder från ett märke som tycker att jag har fel storlek”, säger Ganiella Garcia, som drabbades av utskicket, till Buzzfeed.

https://twitter.com/wisekatya/status/1153409904205586434?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Forever 21 har gått ut och svarat på kritiken, och menar att smakprovet skickas ut till alla kunder och inte bara till de som beställer kläder i större storlekar.

Det är inte bara fatshaming, det kan trigga folk som har ätstörningar

”Emellanåt överraskar vi på Forever 21 våra kunder med gratis testprodukter från tredjepartsaktörer. Gratisprodukten i fråga (dietbaren, reds. anm.) skickades med samtliga ordrar, oavsett storlek eller kategori”, skriver de i ett officiellt uttalande.

Läs också: Céline Dions nya jobb – gör sin första skönhetskampanj vid 51

Även uttalandet kritiserades – eftersom många menar att det kan trigga kunder med ätstörningar.

”Tydligen skickar Forever 21 med dietbars till alla kunder, vilket sänder ut farliga signaler till alla kunder. Det är inte bara fatshaming, det kan trigga folk som har ätstörningar. Det är lika farligt som det är opassande”, skriver en till upprörd Twitter-användare.

Smakprovet skickades ut under veckan och Forever 21 meddelar att det är slut på kampanjperioden.

Foto: Istock