Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gucci lanserar smink med normbrytande kampanj – väcker reaktioner

I samband med lanseringen av Gucci Beauty släpper modehuset en normbrytande skönhetskampanj som har väckt starka känslor hos följarna.

Det var i går som Gucci släppte en kollektion smink under namnet 

Gucci Beauty. Först ut är läppstift i 36 nyanser som de lanserade storslaget med en kampanj frontad av flera kända ansikten, med till viss del normbrytande utseenden. Störst uppmärksamhet fick punkstjärnan Dani Miller, som visade upp modehusets klarröda stift med sina sneda och gulnande tandrad till texten For the bold, the bright and the beautiful.

Dani Millers tänder i Gucci-kampanjen, som fick många följare att reagera.Dani Millers tänder i Gucci-kampanjen, som fick många följare att reagera.Dani Millers tänder i Gucci-kampanjen, som fick många följare att reagera.
Dani Millers tänder i Gucci-kampanjen, som fick många följare att reagera.
Dina brister behöver inte vara brister, säger Dani Miller själv om kampanjen

– När jag växte upp kände jag alltid att jag var tvungen att använda smink för att dölja finnar och för att känna mig mer attraktiv. Men om du vänder på den tanken kan du istället stärka dig genom dina “skönhetsfel”. De kan bli dina främsta tillgångar. Dina brister behöver inte vara brister. Det finns skönhetsideal, men om du inte passar in i dem kan du fortfarande ha kul med vänner och fira dig själv, säger Dani själv om bilderna i en intervju med Vogue.

 

Läs också: Ursula, 52, och Britta, 52, är Balenciagas okända svenska modeller

 

Den normbrytande kampanjen mottogs väl av många och hyllades, men vissa reagerade starkt på bilderna och kommenterade att de inte kommer köpa läppstiften.

Kampanjens syfte var att lyfta upp och hylla olika utseenden.Kampanjens syfte var att lyfta upp och hylla olika utseenden.Kampanjens syfte var att lyfta upp och hylla olika utseenden.
Kampanjens syfte var att lyfta upp och hylla olika utseenden.

Alessandro Michele, som har varit kreativ chef på Gucci sedan 2015, förklarar att kampanjen, som har influerats av 80-talets eklektiska uttryck är till för att hylla bredden av utseenden och att sluta censurera skönhetsbrister i branschen.

– Smink ska inte maskera, snarare upphöja och visa på brister, och göra dem en del av skönhetens vackra språk, säger han och fastslår att Gucci kommer fortsätta utmana branschens, i många fall, snäva skönhetsideal.

 

Läs också: Ge igen med en "revenge dress" – ikoniska powerklänningar vi minns genom tiderna

Foto: Gucci