Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Simone Rocha x H&M designsamarbete 2021 – allt du vill veta om plagg, priser och datum som kollektionen släpps.Simone Rocha x H&M designsamarbete 2021 – allt du vill veta om plagg, priser och datum som kollektionen släpps.Simone Rocha x H&M designsamarbete 2021 – allt du vill veta om plagg, priser och datum som kollektionen släpps.
Simone Rocha x H&M designsamarbete 2021 – allt du vill veta om plagg, priser och datum som kollektionen släpps. Foto: H&M

Nu släpps Simone Rocha x H&M:s designsamarbete – se plaggen här

H&M:s årliga designsamarbete är tillbaka, denna gång med ingen mindre än Simone Rocha! Skrolla ned för allt vi vet om kollektionen och för att se plaggen som släpps den 11 mars.

Simone Rocha är namnet bakom H&M:s stora designsamarbete 2021. Den Londonbaserade, irländska designern med rötter i Hongkong, startade sin karriär 1986 och är idag en av våra mest inflytelserika modeskapare. Hennes moderna och eleganta grepp på klassiskt romantiska element som tyll, blommor och pärlor har gjort henne till en favorit hos kvinnor världen över.

I kollektionen med H&M kommer vi att få ta del av plagg och accessoarer för damer, herrar och barn. Under designprocessen återbesökte Rocha sina gamla kollektioner från åren som designer, och har omarbetat flertal älskade favoritplagg till moderna versioner.

– Ärligt talat var det väldigt känslosamt att gå igenom alla plagg. Jag fick chansen att reflektera över vilka säsonger som jag var extra stolt över, återbesöka kollektioner som varit milstolpar för mig och återuppliva olika idéer som vi inte tog hela vägen sist. Arkivet är så viktigt för mitt arbete: vi är inte ett märke som överger idéer varje säsong – vi kollar ofta tillbaka på tidigare förslag, eller fortsätter att utveckla existerande silhuetter och former, säger Rocha i ett pressmeddelande.

Simone Rocha gör kollektion med H&M våren 2021.Simone Rocha gör kollektion med H&M våren 2021.Simone Rocha gör kollektion med H&M våren 2021.
Simone Rocha gör kollektion med H&M våren 2021. Foto: H&M

LÄS MER: H&M Home släpper designsamarbete med Diane von Furstenberg 

Kollektionen kommer bland annat att innehålla tyllklänningar, pärlstavsskjortor, kabelstickade tröjor, ytterplagg – bland annat trenchcoats –, skottsrutiga plagg, pärlpyntade skor och smycken. Färgskalan kommer att gå i crème, rosa, röd och svart.

– Simones etos är otroligt inkluderande. Jag tycker att hennes kläder är gjorda för alla – oavsett ålder, storlek, form eller stil, vare sig man är mer flickig eller androgyn. Hon har något för alla, vilket är fantastiskt. Hennes plagg är också gjorda för att bäras och leva i, jag tycker att mer mode borde vara på det sättet, säger skådespelerskan Daisy Edgar-Jones, som är ansikte utåt för kollektionen tillsammans med, bland andra, Robbie Spencer, stylist, Tess McMillan, modell, och systrarna Adwoa och Kesewa Aboah, aktivister och modeller – alla nära vänner till Rocha.

Daisy Edgar-Jones är ansiktet utåt för H&M x Simone Rocha.Daisy Edgar-Jones är ansiktet utåt för H&M x Simone Rocha.Daisy Edgar-Jones är ansiktet utåt för H&M x Simone Rocha.
Simone Rocha x H&M-kollektionen innehåller mycket romantiska och feminina klänningar.Simone Rocha x H&M-kollektionen innehåller mycket romantiska och feminina klänningar.Simone Rocha x H&M-kollektionen innehåller mycket romantiska och feminina klänningar.
Adwoa och Kesewa Aboah för Simone Rocha x H&M.Adwoa och Kesewa Aboah för Simone Rocha x H&M.Adwoa och Kesewa Aboah för Simone Rocha x H&M.
H&M:s designsamarbete med Simone Rocha innehåller även plagg för barn.H&M:s designsamarbete med Simone Rocha innehåller även plagg för barn.H&M:s designsamarbete med Simone Rocha innehåller även plagg för barn.
1 AV 4
Daisy Edgar-Jones är ansiktet utåt för H&M x Simone Rocha.
Foto: H&M
2 AV 4
Simone Rocha x H&M-kollektionen innehåller mycket romantiska och feminina klänningar.
Foto: H&M
3 AV 4
Adwoa och Kesewa Aboah för Simone Rocha x H&M.
Foto: H&M
4 AV 4
H&M:s designsamarbete med Simone Rocha innehåller även plagg för barn.
Foto: H&M

Datum: då släpps Simone Rocha x H&M 

Kollektionen släpps den 11 mars i utvalda H&M-butiker och online världen över. 

Plagg och kollektionsbilder från Simone Rocha x H&M 2021

Spana in utvalda plagg från kollektionen nedan!

LÄS MER: Från 2004 till 2019 – alla H&M:s stora designsamarbeten genom åren