Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Emma Wiklund för Thierry Mugler 1990. I dag är det Casey Cadwallader (t h H&M:s Ann-Sofie Johansson) som är kreativ chef på märket Mugler och som skapar en kollektion för H&M.Emma Wiklund för Thierry Mugler 1990. I dag är det Casey Cadwallader (t h H&M:s Ann-Sofie Johansson) som är kreativ chef på märket Mugler och som skapar en kollektion för H&M.Emma Wiklund för Thierry Mugler 1990. I dag är det Casey Cadwallader (t h H&M:s Ann-Sofie Johansson) som är kreativ chef på märket Mugler och som skapar en kollektion för H&M.
Emma Wiklund för Thierry Mugler 1990. I dag är det Casey Cadwallader (t h H&M:s Ann-Sofie Johansson) som är kreativ chef på märket Mugler och som skapar en kollektion för H&M. Foto: TT/H&M

H&M avslöjar sitt nya designsamarbete

Nu avslöjar H&M sitt kommande samarbete: Det franska märket Mugler.

Det blir det franska märket Mugler som blir H&M:s nästa designsamarbete. 

Mugler grundades av modeskaparen Thierry Mugler, den första kollektionen visades för 50 år sedan, 1973. Märket fick stort inflytande under 1980- och 90-talen – inte minst blev det känt genom George Michaels Too Funky-video som utspelar sig på en modevisning för märket. Vår svenska modell Emma Wiklund deltog i videon och var en god vän till Theirry Mugler, som gick bort i januari förra året.
– Det var värt vartenda blåmärke, sa Emma Wiklund om modevisningen och videoinspelningen då hon bar den så kallade ”robotdräkten”.

Emma Wiklund på catwalken för Thierry Mugler 1990.Emma Wiklund på catwalken för Thierry Mugler 1990.Emma Wiklund på catwalken för Thierry Mugler 1990.
Emma Wiklund på catwalken för Thierry Mugler 1990. Foto: Denis Jones/ANL/REX / TT NYHETSBYRÅN
Mugler är kända för fransk extravagans

I dag är det Casey Cadwallader som är märkets kreativa chef, och som tillsammans med H&M ansvarar för kollektionen som kommer i butik nu under våren. Vi kan troligtvis förvänta oss en kollektion med spännande design, då Mugler är kända för fransk extravagans. 

Irina Shayk på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023.Irina Shayk på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023.Irina Shayk på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023.
Irina Shayk på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023. Foto: Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN
Modell på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023.Modell på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023.Modell på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023.
Modell på catwalken under Muglers senaste visning –Mugler Haute Couture Spring-Summer 2023. Foto: Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN

 

LÄS MER Thierry Mugler, Claude Montana, Bill Blass … Designerstjärnorna som kändisarna älskade då – men glömt i dag

LÄS MER Thierry Mugler & Claude Montana, Lagerfeld och Saint Laurent … Allt om modets hatkärlekar 

LÄS MER Emma Wiklund minns avlidne designern Thierry Mugler: ”Det var värt vartenda blåmärke”