Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kendall Jenner i klänning från Jacquemus på designerns senaste visning i Paris.Kendall Jenner i klänning från Jacquemus på designerns senaste visning i Paris.Kendall Jenner i klänning från Jacquemus på designerns senaste visning i Paris.
1 AV 2
Bella Hadid, Kendall Jenner och Florence Pugh är några av dem som hakat på trenden
2 AV 2
Kendall Jenner i klänning från Jacquemus på designerns senaste visning i Paris.
Foto: MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Kendall Jenners ”blöjklänning” splittrar fansen

En supermodell fast i en blöja i storlek XXL? Så beskrivs Kendall Jenners senaste catwalklook på sociala medier. 

Kendall Jenner i blöjklänning, Eva Longoria som Kim Kardashian-lookalike och Victoria och David Beckham i roddbåt – gårdagens stora modehändelse i (eller snarare utanför) Paris hade flera lite ovanliga inslag. 

Som om Kendall Jenner har fastnat i en enorm blöja

Under gårdagen visade ett av det franska modets yngre namn, Jacquemus, sin höst- och vinterkollektion vid slottet Versailles. Inspirationen bakom visningen uppges till viss del vara en kunglighet, dock inte Marie Antoinette som ju huserade på Versailles – i stället är det prinsessan Diana som till viss del agerat inspiration bakom kollektionen. Prickiga inslag och 80-tals-puffiga ärmar är ett par inslag som tydligt hämtas från Diana Spencers populära stil. 

En look ur Jacquemus senaste kollektion. Diana fotograferad i Japan 1986.En look ur Jacquemus senaste kollektion. Diana fotograferad i Japan 1986.En look ur Jacquemus senaste kollektion. Diana fotograferad i Japan 1986.
En look ur Jacquemus senaste kollektion. Diana fotograferad i Japan 1986. Foto: TT

Mest uppmärksamhet av de många klänningar som visades har helt klart den puffiga klänning som modellen Kendall Jenner bar på visningen. Designern anger till Vogue att han anser att just dessa klänningen (det finns flera i liknande stil) är kollektionens viktigaste – men klänningen har redan fått ett nytt namn på sociala medier: Blöjklänningen.  

Foto: MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

Men det som många ser som en vacker och kul festklänning, ser i andras ögon ut som något helt annat. ”Jag är ledsen, men varför ser det ut som Kendall har fastnat i en enorm blöja?” lyder ett av måna inlägg på Vogues Instagram där klänningen jämförs med, just det, en blöja modell XXXL. Klänningen liknas även med en gigantisk hårscrunchie, och tippas redan bli en populär Halloween-kostym. 

Kendall Jenners klänning har liknats med en blöja eller en. hårscrunchie.Kendall Jenners klänning har liknats med en blöja eller en. hårscrunchie.Kendall Jenners klänning har liknats med en blöja eller en. hårscrunchie.
Kendall Jenners klänning har liknats med en blöja eller en. hårscrunchie. Foto: MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Publiken, som bland annat bestod av Victoria och David Beckham – i roddbåt! – verkade dock nöjda. 

Victoria och David Beckham.Victoria och David Beckham.Victoria och David Beckham.
Victoria och David Beckham. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Eva Longoria.Eva Longoria.Eva Longoria.
Eva Longoria. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Designern själv, Simon Porte Jacquemus och modellen Emily Ratajkowski.Designern själv, Simon Porte Jacquemus och modellen Emily Ratajkowski.Designern själv, Simon Porte Jacquemus och modellen Emily Ratajkowski.
Designern själv, Simon Porte Jacquemus och modellen Emily Ratajkowski. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Skådespelaren Monica Belucci, även hon i båt, och en annan av visningens boll-formade klänningar.Skådespelaren Monica Belucci, även hon i båt, och en annan av visningens boll-formade klänningar.Skådespelaren Monica Belucci, även hon i båt, och en annan av visningens boll-formade klänningar.
Skådespelaren Monica Belucci, även hon i båt, och en annan av visningens boll-formade klänningar. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Jacquemus Fall Winter 2023.Jacquemus Fall Winter 2023.Jacquemus Fall Winter 2023.
Jacquemus Fall Winter 2023. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Jacquemus Fall Winter 2023.Jacquemus Fall Winter 2023.Jacquemus Fall Winter 2023.
Jacquemus Fall Winter 2023. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

LÄS MER Victorias svenska favoritmärke slår rekord

LÄS MER Jennifer Lopez förvandling i nya frisyren