Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kim Jones och Kim Kardashian på omslaget till WSJ.
Kim Jones och Kim Kardashian på omslaget till WSJ.
Kim Jones och Kim Kardashian på omslaget till WSJ.
Kim Jones och Kim Kardashian på omslaget till WSJ.

Kim Kardashian gör avklädd kollektion för Fendi

Kim Kardashians underklädes- och shapewearmärke Skims gör en Karl Lagerfeld-inspirerad kollektion tillsammans med det italienska lyxvarumärket Fendi. Notera 9 november i kalendern. 

När Kim Kardashians varumärke för underkläder och shapewear lanserades 2019 föregicks det av en smärre skandal. Kim var inledningsvis i stånd med att kalla sitt märke för Kimono – vilket fick en stor backlash då stjärnan försökte göra ett varumärke av ett namn som är plagg starkt kopplat till japansk tradition och livsstil. 

Sedan dess har Skims, som märket till slut döptes till, lanserats och etablerats – och av många älskat. Det är ett märke de flesta har råd med – en stringtrosa från Skims kostar cirka 135 kronor.

Skims och Fendi gör ett samarbete

I veckan berättade Kim Kardashian att hon har teamat upp sig med det italienska lyxvarumärket Fendi för en gemensam kollektion. Kollektionen inkluderar allt från underkläder till vissa plagg samt strumpbyxor, och har föregåtts av hemlighetsmakeri och ryktesspridning som inleddes när Kim Kardashian fotograferades i anslutningen till Fendis huvudkontor i Rom. 

Bilden som Kim Kardashian använde för att berätta om samarbetet på Instagram inkluderar utöver Kim Kardashian West även Precious Lee, Jessie Li, Tianna St. Louis, och Grace Valentine. Foto: Steven Meisel/Fendi/Skims

Även Fendi har efter Karl Lagerfelds död 2019 en Kim vid rodret – men en man vid namn Kim Jones, en av modevärldens högst aktade designer med ett förflutet hos bland annat Louis Vuitton (herr) och Dior Homme. Det är inte första gången Fendi arbetar ihop med ett känt varumärke – tidigare i år slog man sig ihop med konkurrerande italienska märket Versace och dess drottning Donatella Versace för en gemensam kollektion som snabbt fick namnet ”Fendsace” på sociala medier.

Fendi samarbetar med konkurrenten Versace kring en kollektion för våren 2022. Foto: Catwalkpix.com
Mitt team och jag satt runt ett bord i studion i Rom. Plötsligt tystnade alla kvinnor och började titta på sina mobiler. Jag förstod inte vad som hände, men de väntade på lanseringen av nästa Skims-kollektion. Det var då jag tänkte: ’Låt oss göra något tillsammans.’ – Kim Jones, Fendi
https://www.instagram.com/p/CVc2o4Vl9lN/

Fendi x Skims inspirerad av Karl Lagerfeld

Fendi, som pre-Kim Jones mest gjort sig kända för något så omodernt som päls, har fullt upp med att hitta en ny publik – och Kim Kardashians 260 miljoner följare är förstås av största intresse för märket. I gengäld får Kim Kardashian gnugga sig mot ett italienskt anrikt modehus med sitt Skims – något som fått över 4 000 följare att kommentera Instagram-inlägget, bland dem en entusiastisk Paris Hilton. Hon, och alla andra intresserade, får vänta till 9 november då samarbetet släpps.  

I den Fendi-kollektion som finns ute nu (Kim Jones första ready-to-wear-kollektion för Fendi) finns en tydlig trend med synliga underkläder, som i mitten på svenska toppmodellen Vilma Sjöberg från Fendis höstvisning 2021. Foto: Catwalkpix.com

Kollektionen är, enligt pressreleasen, inspirerad av en kollektion underkläder som Karl Lagerfeld skapade för märket i slutet av 70-talet. 

LÄS ÄVEN När Kim Kardashian kritiserade Vatikanen efter Fendis visning i Milano. 

LÄS ÄVEN Demi Moore, haute couture-modell för Fendi vid 58 års ålder!

LÄS ÄVEN HÖSTMODE 2021  Chefredaktören: ”Varsågod, 10 stilidéer att låna från catwalken (en av dem från Fendi)”