Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Det är ruter i dig, Victoria!

Att hon älskar blommigt vet vi – men nu ser vi att det även är ruter i kronprinsessan Victoria. Och som i princip alltid: Det är skandinavisk design som gäller. 

Det har varit en händelserik vecka i kungliga kretsar och kronprinsessan Victoria har haft många officiella framträdanden den senaste tiden. Mest uppmärksammat var förstås statsbesöket då det spanska kungaparet förärade Sverige med ett besök under förra veckan. 

LÄS MER: Hade inte Sofia fått veta dresscoden?

Vi har med andra ord fått många tillfällen att ta del av kronprinsessan Victorias garderob. Blommigt har varit förekommande vid ett par tillfällen – utöver den drömklänning hon bar under slottsbanketten förra veckan klädde hon sig i blommig kjol under en mottagning på spanska residenset. Valet föll då på en blommig kjol från danska Baum und Pferdgarten tillsammans med en vackert ringad svart topp. 

LÄS MER: Höstblommor: Victoria älskar trenden – här är bästa köpen

Mottagning på det spanska residenset under det spanska statsbesöket. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Wow! Spaniens drottning bar H&M på slottsbanketten – och Victoria var kvällens modedrottning i blommigt

Utöver blommigt så finns det ett annat mönster som seglat upp som en favorit om vi läser Victorias klädsel rätt under veckan som gått: Rutigt. Under tisdagens seminarium i Kronprinsessparets stiftelse på Stockholms slott bar Victoria brunrutigt från svenska märket Lexington. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under tisdagens seminarium i Kronprinsessparets stiftelse på Stockholm slott. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det var andra gången på en vecka kronprinsessan Victoria valde att klä sig i det mönstret – även under lunchen på Stadshuset under det spanska statsbesöket var det ruter i Victoria. Då i elegant kjol och topp, även dessa från danska märket Baum und Pferdgarten. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

I övrigt noterar vi att kort ärm är något som kronprinsessan just nu gillar – kylan till trots. Tidigare i veckan bar hon den klassiska kombinationen med läderkjol och stickat.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria i ursnygg stilkombo: läderkjol och stickad topp

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände till Kungliga Musikaliska Akademins högtidssammankomst samt 250-årsjubileum under måndagskvällen så bar kronprinsessan helsvart med kort ärm, en spets- och tyllklänning från H&M:s Conscious Exclusive-kollektion från 2014. Den klänningen har kronprinsessan burit förut – och vi hoppas att hon bär den snart igen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Kungliga Musikaliska Akademiens högtidssammankomst samt 250-årsjubileum. Foto: Pontus Lundahl/TT

LÄS MER: Fashion Awards 2021 – Se 5 skandinaver (och en svensk klänning) på röda mattan