Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lars Wallin släpper en scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet.Lars Wallin släpper en scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet.Lars Wallin släpper en scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet.
Lars Wallin släpper en scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet. Foto: Lars Wallin/Pressbild

Lars Wallin designar scarf till förmån för Bröstcancerförbundet

Designern Lars Wallin, som klätt kungligheter som kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia, designar en scarf som kommer att säljas till förmån för kampen mot bröstcancer.

Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer, vilket också är den vanligaste cancerformen bland kvinnor. Under oktober varje år uppmärksammas kampen mot bröstcancer i form av rosa bandet, och i år släpper Lars Wallin en exklusivt designad scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet för att hjälpa till.

LÄS OCKSÅ: Från Carola till kronprinsessan – Lars Wallin kommenterar sina ikoniska kreationer

– Min mamma har behandlats för bröstcancer men mår som tur bra idag. Därför var det helt självklart för mig att samarbeta med Bröstcancerförbundet, säger Lars Wallin om samarbetet.

Scarfen är inspirerad av de kvinnliga formerna.Scarfen är inspirerad av de kvinnliga formerna.Scarfen är inspirerad av de kvinnliga formerna.
Scarfen är inspirerad av de kvinnliga formerna. Foto: Lars Wallin/Bröstcancerförbundet

Lars Wallin, som klätt bland annat svenska kungligheter som kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia, är en ikon inom svenskt mode. I år firar han 30 år som designer och är aktuell med sin självbiografi. Idén till att designa scarfen växte fram dels ur hans personliga erfarenheter, och designen har inspirerats av de kvinnliga formerna.

Med min design hoppas jag kunna sprida hopp

– Med min design hoppas jag kunna sprida hopp till de som lever med bröstcancer, fortsätter Lars.

Scarfen är tillverkad i modal satin kommer att säljas i begränsad upplaga på larswallin.com från och med oktober.

LÄS OCKSÅ: Lars Wallin om självbiografin: ”Jag berättar min historia naket”