Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Maja Nilsson Lindelöf är aktuell med sin kollektion för Gina Tricot.Maja Nilsson Lindelöf är aktuell med sin kollektion för Gina Tricot.Maja Nilsson Lindelöf är aktuell med sin kollektion för Gina Tricot.
Maja Nilsson Lindelöf är aktuell med sin kollektion för Gina Tricot. Foto: Gina Tricot

Maja Nilsson Lindelöf: ”Var dig själv och sluta kopiera andras stil”

Maja Nilsson Lindelöf släpper ett designsamarbete med Gina Tricot. För Damernas Värld berättar hon mer om kollektionen – och varför hon kände att samarbetet var en match made in heaven.

Maja Nilsson Lindelöf, 25, är känd för sin färgstarka stil (och personlighet!) och när Gina Tricot hörde av sig till influencern om att göra ett samarbete var hon inte sen att tacka nej.

– Jag har handlat hos Gina Tricot så länge jag kan minnas! Jag har ett tydligt minne från när jag var runt tolv år och det var väldigt inne med långa randiga linnen som man hade under en tröja. Man kunde mixa som man ville och jag köpte nog både linnet och tröjan i alla färger som fanns. Sedan dess har jag alltid hittat någonting i Ginas sortiment som passar i min garderob. 

Här hittar du hela kollektionen

Gul klänning från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen).Gul klänning från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen).Gul klänning från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen).
Gul klänning från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen). Foto: Gina Tricot.

Maja Nilsson Lindelöf

ÅLDER 25

BOR Manchester, Storbrittanien

FAMILJ Gift med Victor Nilsson Lindelöf, sonen Ted Louie.

GÖR Influencer

AKTUELL Släpper sitt första designsamarbete med Gina Tricot den 19 mars online (länk) och i butik.

Hur var det att designa en egen kollektion?
– Det är någonting jag alltid har drömt. Det var helt klart bland det roligaste jag har gjort! Vårt första möte ville jag aldrig skulle ta slut, det var en dröm att sitta med Gina Tricots designer en hel dag och rita, skissa och välja ut material och mönster. Det visade sig vara min stora passion i livet!

Jag själv glider jämt runt i klänningar på sommaren så det var ett självklart val.

Berätta om inspirationen till kollektionen.
– Jag själv älskar färg och mönster och jag ville skapa de plagg jag själv vill ha i min sommargarderob. Jag ville att kollektionen skulle vara unik, att man inte skulle kunna hitta ett liknande plagg någon annanstans. Jag ville få känslan av lite lyxigare plagg med härliga luftiga material som passar under sommaren. 

Vit klänning med puffärm från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen).Vit klänning med puffärm från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen).Vit klänning med puffärm från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen).
Vit klänning med puffärm från Maja Nilsson Lindelöfs kollektion för Gina Tricot (klicka på bilden och kom direkt till klänningen). Foto: Gina Tricot

Kollektionen består av många klänningar, vad har du för relation till just det plagget?
– Dels är det ett enkelt plagg, både att bära och att styla. Jag själv glider jämt runt i klänningar på sommaren så det var ett självklart val. Dessutom passar det många kroppstyper vilket jag tycker är viktigt. Men att det är bekvämt är viktigt. Till exempel tog vi bort öppna ryggar i kollektionen av den anledningen, för att jag alltid bär bh och det inte passar med öppen rygg. 

Hur stylar du en klänning till fest och till vardags?
– Till fest stylar jag med ett par fina nätta klackar, en liten kuvertväska och diskreta örhängen. Vågigt hår och ett färgglatt läppstift. Till vardags matchar jag med både sneakers och sandaler, kanske ett hårband och en lite större väska och solglasögon så klart. 

Vilket plagg är din favorit i kollektionen?
– Jag älskar alla plagg men om jag ska välja bara ett så är det den rosa långklänningen. Den vill jag bära på bröllop i sommar med ett par guldiga sandaler och små guldiga örhängen. 

Den rosa maxiklänningen är Majas egen favorit från kollektionen (klicka på bilden och kom direkt till klänningen)Den rosa maxiklänningen är Majas egen favorit från kollektionen (klicka på bilden och kom direkt till klänningen)Den rosa maxiklänningen är Majas egen favorit från kollektionen (klicka på bilden och kom direkt till klänningen)
Den rosa maxiklänningen är Majas egen favorit från kollektionen (klicka på bilden och kom direkt till klänningen) Foto: Gina Tricot

Vilka trender satsar du på våren 2020?
– Jag ser fram emot att bära blazers med matchande kostymshorts till, det ser så lyxigt ut! Och ljusa pasteller och scarves, som jag bär både runt halsen och i håret. Och färgglada maxiklänningar som jag matchar med min jeansjacka från Balenciaga 

Less is more är mitt motto, förutom själva plaggen jag bär.

Hur skulle du beskriva din egen stil?
Färgglad men stilren. Jag älskar färg och plagg som sticker ut men håller mig ofta till nätta smycken och accessoarer. Less is more är mitt motto, förutom själva plaggen jag bär.

Blommig blus med puffärm. Klicka på bilden och kom direkt till blusen!Blommig blus med puffärm. Klicka på bilden och kom direkt till blusen!Blommig blus med puffärm. Klicka på bilden och kom direkt till blusen!
Blommig blus med puffärm. Klicka på bilden och kom direkt till blusen! Foto: Gina Tricot

Du bor i Storbritannien: vad kan vi svenskar lära av brittiskt mode och stil?
– Jag upplever att det är stor skillnad mellan London och Manchester. Här i Manchester ära det nog britterna som ska lära sig lite av oss skandinavier, men i London ser man betydligt bättre stil. Mycket kostymer och fina sets. 

Vad är ditt bästa stiltips till Damernas Världs läsare?
Att vara sig själv! Jag upplever att många kopierar andras stil rakt av, och det gör en ju mindre unik. Kläder är ju ett sätt att utrycka sig utan att säga någonting och varför skulle man då vilja vara exakt som någon annan? 

Här hittar du hela Maja Nilsson Lindelöf x Gina Tricot-kollektionen