Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lily Collins, Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild.Lily Collins, Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild.Lily Collins, Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild.
Lily Collins, Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild. Foto: TT

Stjärnor till Max Maras modevisning i Stockholm

Demi Moore, Lily Collins och Nicky Hilton är bara några av de kändisar som anländer till Stockholm den här helgen. Anledningen: Max Maras modevisning i Blå hallen. 

Kändisar som Demi Moore, Lily Collins och Nicky Hilton Rothschild anländer Stockholm denna helg. På söndag kväll anordnar det italienska lyxmärket Max Mara sin stora resortvisning 2023 i anrika Blå hallen i Stockholms stadshus vilket lockar stjärnorna till Sverige. 

Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild (som tar med sig mamma Cathy Hilton) kommer till Stockholm för att gå på modevisning.Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild (som tar med sig mamma Cathy Hilton) kommer till Stockholm för att gå på modevisning.Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild (som tar med sig mamma Cathy Hilton) kommer till Stockholm för att gå på modevisning.
Demi Moore och Nicky Hilton Rothschild (som tar med sig mamma Cathy Hilton) kommer till Stockholm för att gå på modevisning. Foto: TT

220 inbjudna gäster – som även inkluderar unga skådespelarna Lily Collins och Lili Reinhart – samlas klockan 21 på söndag kväll för att se modevisning följt av en middag för en något mindre skara (200) gäster. I dag är det mer regel än undantag att modevisningar streamas så att fler kan välja att se den, så är det också i det här fallet (du kan ta del av den via märkets sajt). 

Skådespelarna Lily Collins, Lili Reinhart och Amy Adams besöker Stockholm under helgen.Skådespelarna Lily Collins, Lili Reinhart och Amy Adams besöker Stockholm under helgen.Skådespelarna Lily Collins, Lili Reinhart och Amy Adams besöker Stockholm under helgen.
Skådespelarna Lily Collins, Lili Reinhart och Amy Adams besöker Stockholm under helgen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Naturligtvis är även skandinavisk modepress och modeprofiler inbjudna till visningen som till stor del också är inspirerad av vår svenska midsommar och av den första kvinnliga Nobelpristagaren i litteratur – som dessutom är svensk – Selma Lagerlöf. Max Mara är kända för sin nedtonade, kvalitativa ”quiet lyxury”-stil, som i dessa dagar blivit så omtalad genom tv-serier som Succession, men kommer i denna mindre kollektion att ta ut svängarna genom att jobba med just midsommaraftonens sju sorters blommor som motiv på tygerna.

Från Max Maras visning av den kollektion som finns i butik nu.Från Max Maras visning av den kollektion som finns i butik nu.Från Max Maras visning av den kollektion som finns i butik nu.
Från Max Maras visning av den kollektion som finns i butik nu. Foto: Catwalkpix.com

 

Just i resortkollektioner – de något mindre kollektioner som släpps i butik mellan höst och vår – är oftast där designer experimenterar och tar ut svängarna något mer än i huvudkollektionerna, och därför är just dessa visningar oftast extra roliga att ta del av. Och för att försäkra sig om att ingenting ska fastna i tullen eller komma bort på vägen så har alla plagg fraktats av Max Mara från Italien med bil. 

Tidigare Miss Universum (2012) Olivia Culpo kommer till Stockholm.Tidigare Miss Universum (2012) Olivia Culpo kommer till Stockholm.Tidigare Miss Universum (2012) Olivia Culpo kommer till Stockholm.
Tidigare Miss Universum (2012) Olivia Culpo kommer till Stockholm. Foto: PIERO OLIOSI / POLARIS POLARIS IMAGES

 

– Jag har alltid varit fascinerad av skandinavisk historia, konst och kultur. Det är något magiskt med Nordens folktraditioner och mytologi och naturligtvis är naturen är spektakulär, säger Max Maras kreativa chef Ian Griffiths i ett pressmeddelande där han även nämner de nordiska ländernas arv av utmärkt design och ett jämlikt förhållningssätt. 

Internationella modeprofiler med stora Instagramkonton –som Leonie Hanne, Camila Coelho och Caro Daur –besöker Stockholm och Max Maras visning.Internationella modeprofiler med stora Instagramkonton –som Leonie Hanne, Camila Coelho och Caro Daur –besöker Stockholm och Max Maras visning.Internationella modeprofiler med stora Instagramkonton –som Leonie Hanne, Camila Coelho och Caro Daur –besöker Stockholm och Max Maras visning.
Internationella modeprofiler med stora Instagramkonton –som Leonie Hanne, Camila Coelho och Caro Daur –besöker Stockholm och Max Maras visning. Foto: TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER Intresserad av det allra senaste? Läs Damerans Världs trendrapport för höstmodet 2023!  
LÄS MER
Alexander Skarsgård: ”Jag använde mina egna kläder i Succession”